Eternit renoveert eigen kantoorgebouw met Tectiva interieurbeplating

Voor de renovatie van het eigen kantoorgebouw koos Eternit vanzelfsprekend ook voor eigen producten. De wanden van de inkomhal werden bekleed met de Tectiva Interior vezelcementplaat, die met haar natuurlijke textuur en kleurschakering een unieke uitstraling geeft aan het project.
Voor de renovatie van het eigen kantoorgebouw koos Eternit vanzelfsprekend ook voor eigen producten. De wanden van de inkomhal werden bekleed met de Tectiva Interior vezelcementplaat, die met haar natuurlijke textuur en kleurschakering een unieke uitstraling geeft aan het project.Natuurlijk uitzicht

De interieurbeplating Tectiva Interior, die ook een variant heeft voor buitengebruik, heeft een zeer herkenbare ‘look en feel’. In de Tectiva Interior plaat is de vezelstructuur duidelijk zichtbaar, wat een natuurlijke uitstraling geeft. Daarnaast is de plaat door-en-door gekleurd. Daardoor wordt ze gekenmerkt door natuurlijke kleurschakeringen, die versterkt kunnen worden door oriëntatie van de plaat, de kijkhoek en de inwerking van licht en vocht. Fijne schuurlijnen en witte stippen zijn kenmerkend voor de oppervlaktetextuur van de plaat.

De Tectiva Interior is een sterke en stijve plaat, beschermd door middel van een impregnatie, waardoor ze eenvoudig te reinigen is. Bovendien is de plaat waterafstotend en brandveilig en behoudt ze in de tijd haar natuurlijk uitzicht. Het geheel werkt ook geluidsisolerend.Gladde look

In dit project werd gekozen voor een strakke, gladde look. De platen werden dan ook onzichtbaar verlijmd op een houten draagstructuur. Door de minutieus berekende plaatverdeling versterkt de strakke belijning de cadans van de beweging in de hal. De ruimte achter de platen is optimaal gebruikt als kabelruimte.Verder was het een uitdaging om de toegangsdeuren te bekleden, zodat ze in hetzelfde vlak zouden liggen als de wand. Hiervoor werden speciale scharnieren gebruikt. Als de deuren gesloten zijn, zijn ze onzichtbaar in het vlak, wat zorgt voor een homogeen geheel.

Binnen en buiten

Eternit heeft een uitgebreid assortiment natuurlijke producten op basis van vezelcement, zowel voor binnen- als voor buitentoepassingen. De buitentoepassingen zijn goed gekend, maar de binnentoepassingen blijven vaak nog in de schaduw. Met dit project wil Eternit haar platen voor binnengebruik in de kijker zetten. Door de ruime waaier van maten, kleuren en uitvoeringen bieden ze veel mogelijkheden om op diverse manieren af te werken en om te combineren met andere materialen, zodat ze elke binnenwand een eigen touch geven.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage