Eternit werkt samen met Souto de Moura aan nieuw kantoorgebouw

Eternit ontving officieel groen licht voor een belangrijke investering in een nieuw, volledig energieneutraal kantoorgebouw. Er werd beroep gedaan op de internationaal bekende architect Eduardo Souto de Moura om het project uit te werken. Het nieuwe kantoorgebouw wil meteen ook een visitekaartje zijn voor het duurzaamheidsbeleid dat de kern vormt van de bedrijfsstrategie van Eternit.
Eternit ontving begin februari 2012 officieel groen licht voor een belangrijke investering in een nieuw, volledig energieneutraal kantoorgebouw op de site in Kapelle-op-den-Bos. Er werd beroep gedaan op de internationaal bekende architect Souto de Moura, winnaar van de Pritzker Prize 2011, met wie Eternit eerder al samenwerkte, om het project uit te werken. Het nieuwe kantoorgebouw wil meteen ook een visitekaartje zijn voor het duurzaamheidsbeleid dat de kern vormt van de bedrijfsstrategie van Eternit. De investering onderstreept Eternits geloof in de toekomst van de site.  

Nieuw energieneutraal kantoorgebouw i.s.m. Souto de Moura

Eternit wil de komende jaren middelen vrijmaken voor de bouw van een volledig nieuw kantoorgebouw dat alle technieken van energieneutraal, duurzaam bouwen in zich zal verenigen. Het moederbedrijf Etex Group zette onlangs het licht op groen voor deze investering. Met het nieuwe kantoorgebouw wil Eternit uiteraard ook een visitekaartje afgeven om te tonen dat duurzaam bouwen ook esthetisch heel verantwoord bouwen kan zijn. Daarom werd de internationaal bekende Portugese architect Eduardo Souto de Moura, met wie Eternit eerder al samenwerkte, aangetrokken om het project uit te werken. Eternit wist de Portugese sterarchitect Eduardo Souto de Moura te strikken in het project voor een nieuw Eternit kantoorgebouw.


Met deze belangrijke nieuwe investering onderstrepen we ons vaste voornemen om Eternit blijvend en duurzaam te verankeren in Kapelle-op-den-Bos. Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee –zeker in deze economisch onzekere tijden– een belangrijk, positief en vertrouwenwekkend signaal geven aan onze medewerkers, aan de buurtbewoners en aan de hele regio”, aldus Patrick Balemans, gedelegeerd bestuurder Eternit.

Consequent duurzaamheidsbeleid Eternit

De inspanning die Eternit zal leveren voor het nieuwe kantoorgebouw volgt op jaren van aanzienlijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling van duurzame producten en in het duurzaam maken van zijn productieprocessen. Voor Eternit NV was 2011 een jaar waarin het bedrijf in moeilijke economische tijden behoorlijk goed stand wist te houden en de werkgelegenheid kon vrijwaren. Die eerder positieve balans is in belangrijke mate het gevolg van de strategische keuze tot het voeren van een consequent duurzaamheidsbeleid in alle onderdelen van de bedrijfswerking.  Het Isofinish-isolatieconcept werd in 2011 bekroond op Belgian Business Awards for the Environment


Zo werden innoverende en duurzame bouwmaterialen ontwikkeld, zoals het vorig jaar gelanceerde IsoFinish concept, dat voor een doorbraak zou kunnen zorgen in de nog grotendeels onbetreden markt van gevelisolatie en -renovatie. Daarnaast investeert Eternit ook in duurzame productie- en distributieprocessen. Eerder dit jaar startte Eternit bijvoorbeeld met een nieuw initiatief om afgewerkte producten via binnenschepen te verdelen naar regionale distributiecentra. Dit gebeurt binnen het kader van het ‘Build Over Water’ project waarin Eternit samenwerkt met de Vlaamse overheid aan duurzame, multimodale transportsystemen. Ook afvalrecyclage is een belangrijke prioriteit. In 2012 zal hierin overigens een belangrijke mijlpaal worden bereikt. Dan zal Eternit immers er in slagen om 100% van alle productieafval te recycleren.
Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage