Fermacell lanceert universele brandwerende plaat

Fermacell, producent van gipsvezelplaten en vloerelementen, introduceert een cementgebonden plaat met hoge brandwerendheid. De plaat kan vuur tot 240 minuten lang weerstaan. Ze voldoet aan de nieuwe Europese EN-norm voor kolom- en liggeromkleding.

De brandwerende plaat zelf is onbrandbaar en kan temperaturen weerstaan tot 1350°C. De Aestuver-plaat combineert brandwerende en vochtbestendige eigenschappen. Zo kan de plaat ingezet worden in moeilijke omgevingen en klimaten. Vorst, uitlaatgassen, vocht en schimmels hebben een minieme invloed op de performantie van het product.


Stevig

De Aestuver-plaat voldoet aan de Europese EN 13381-4:2013 norm op het gebied van brandwerendheid voor kolom- en liggeromkleding. Door de samenstelling van de plaat komen er geen giftige gassen vrij bij brand. De standaardafmeting is 1200mm x 2600mm. Het gemiddelde gewicht bij een plaatdikte tussen de 8 en 10 millimeter is 1000kg/m³. Het sandwichprocedé, waarbij in de kern geblazen glasgranulaat verwerkt wordt, wordt toegepast vanaf een plaatdikte van 12 millimeter. Het gewicht daalt hierdoor tot 720kg/m³.

Alkalibestendige glasvezels zitten verwerkt in de plaat. De drukvastheid is 9N/mm², terwijl de buig- en treksterkte 3.5N/mm² bedraagt.

Deel dit artikel:

Onze partners