Fidias awards 2011: Table Tige van Julie Van Mulders

Een derde winnaar van de 4e editie van de Fidias awards in de categorie professionals-meubelontwerp is Julie Van Mulders. Zij gooide hoge ogen met haar ontwerp Table Tige, een herinterpretatie van de klassieke ladetafel. Met Table Tige creëerde zij een esthetisch aantrekkelijk meubelstuk waarbij de functionaliteit optimaal wordt geïntegreerd in het geheel.
Een derde winnaar van de 4e editie van de Fidias awards in de categorie professionals-meubelontwerp is Julie Van Mulders. Zij gooide hoge ogen met haar ontwerp Table Tige, een herinterpretatie van de klassieke ladetafel.

Bij de klassieke ladetafel maken de opbergladen slechts oppervlakkig deel uit van het gehele meubel. Door de opbergruimte bovenop het tafelblad te plaatsen, wordt dit geïntegreerd in de totaliteit van het meubel. In gesloten toestand biedt Table Tige rommelvrije werkruimte terwijl in open toestand, wanneer de lades worden open geschoven, het werkoppervlak vergroot wordt zonder het visuele beeld te verstoren.


De uitdaging bestond erin voldoende zitruimte te vrijwaren zonder de stabiliteit in het gedrang te brengen. Doordat de structuur bovenop het tafelblad in verbinding staat met de poten was het onmogelijk de poten op de uiterste hoeken van het tafelblad te plaatsen. Dit werd opgelost door de diverse oriëntaties van de poten en een goede fixatie tussen het blad, de regels en de poten.

Met Table Tige creëerde Julie Van Mulders een esthetisch aantrekkelijk meubelstuk waarbij de functionaliteit optimaal wordt geïntegreerd in het geheel.
Deel dit artikel:
Onze partners