Finissage met debat 'Best of! Provinciale architectuurprijzen in perspectief'

De tentoonstelling ‘Best Of! Provinciale architectuurprijzen in perspectief’ kreeg zopas een laatste stek in Alsemberg. Op 21 januari organiseert Stad en Architectuur een finissage met aansluitend een stevig debat met o.m. Bob van Reeth, Marc Dubois, Marie-Josée Van Hee, Jan De Vylder en Dimitri Minten die het architectuurbeleid van de verschillende provincies kritisch onder de loep nemen.

De reizende tentoonstelling ‘Best Of! Provinciale architectuurprijzen in perspectief’ kreeg zopas een laatste stek in het Cultuurcentrum De Meent in Alsemberg (5 t/m 25 januari 2010). Stad en Architectuur vzw organiseert op donderdag 21 januari een finissage, tevens aanleiding voor een stevig debat. Panelleden Bob van Reeth, Marc Dubois, Marie-Josée Van Hee, Jan De Vylder en Dimitri Minten nemen het architectuurbeleid van de verschillende provincies kritisch onder de loep. Nadien wordt feestelijk afgesloten met een receptie.


Het Transithuis in Oostende van Jonas Beckers en Matthias Verhulst. (Foto: Luc Dewaele)
 


Stad en Architectuur vzw organiseerde in 2009 de reizende tentoonstelling “Best Of! Provinciale architectuurprijzen in perspectief”. In deze tentoonstelling werden de projecten samengebracht die genomineerd waren voor de architectuurprijzen die de verschillende Vlaamse provincies tussen 2006 en 2009 uitreikten. Het doel hiervan was het architectuurbeleid van de provincies, via de selectie van en de communicatie rond deze projecten, met elkaar te vergelijken.

Deze tentoonstelling, die bestaat uit 33 projecten en 12 maquettes, werd gedurende het afgelopen jaar getoond in Leuven, Ieper, Hasselt en Antwerpen en kon tot nu toe rekenen op meer dan 3000 bezoekers. De laatste etappe is het Cultuurcentrum de Meent in Alsemberg, van 5 t/m 25 januari 2010.


Het jeugdontmoetingscentrum in gent van Beel & Achtergael (Foto: Filip Dujardin)Om het einde van deze tentoonstelling feestelijk in de verf te zetten, organiseert Stad en Architectuur in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant een finissage op 21 januari 2010. Deze finissage start met een debat waarbij enerzijds de juryleden van de verschillende prijzen en anderzijds de beleidsmakers aan het woord komen, en waarbij het architectuurbeleid van de verschillende provincies kritisch onder de loep genomen wordt.

Het panel bestaat uit Bob Van Reeth die als jurylid de provincie Antwerpen vertegenwoordigt, Marc Dubois die in de jury zat in Vlaams-Brabant, Marie-Josée Van Hee voor West-Vlaanderen, Jan De Vylder die Oost-Vlaanderen vertegenwoordigt en Dimitri Minten (Architectuurwijzer) uit Limburg. Het debat wordt geleid door Pieter T’Jonck als moderator.

Ook de diensthoofden Cultuur of verantwoordelijken voor de architectuurprijzen van de verschillende provincies zullen aanwezig zijn zodat ook zij kunnen inpikken op behandelde thema''s en vragen.

Nadien volgt een receptie.

    

Luchtfoto's van de sociale woningen in Bolder van Egide Meertens en van project Linq in Gent van Nu Architectuuratelier. Dit laatste project siert ook de affiche van de tentoonstelling. (Foto's: www.vlaanderenvanuitdelucht.be)


Praktisch
WAAR : cultuurcentrum De Meent, Gemeenveldestraat 34, 1652 Alsemberg
WANNEER: do 21 januari om 20u00
INKOM: deelname is gratis
INFO: T 02 359 16 00, www.demeent.be
INSCHRIJVINGEN: graag inschrijven bij lisa.devisscher@stadenarchitectuur.be of op 016 22 22 39


Deel dit artikel:
Onze partners