Fixvent Mono AK (evo): ventilatie en windvaste doekzonwering met extra akoestisch comfort

RENSON stelt de Fixvent Mono AK EVO voor. Deze oplossing combineert een discreet zelfregelend ventilatierooster en een windvast zonweringdoek met extra akoestisch comfort. Deze Fixvent Mono AK EVO past volgens Renson perfect binnen de energiezuinige concepten van het bedrijf, die een gezond en comfortabel binnenklimaat nastreven. Continue natuurlijke ventilatie en de beheersing van het zonlicht zorgen immers voor een goede luchtkwaliteit en een aangename temperatuur.
RENSON stelt de Fixvent Mono AK EVO voor. Deze oplossing combineert een discreet zelfregelend ventilatierooster en een windvast zonweringdoek met extra akoestisch comfort. Deze Fixvent Mono AK EVO past volgens Renson perfect binnen de energiezuinige concepten van het bedrijf, die een gezond en comfortabel binnenklimaat nastreven. Continue natuurlijke ventilatie en de beheersing van het zonlicht zorgen immers voor een goede luchtkwaliteit en een aangename temperatuur.
De Fixvent Mono AK EVO combineert een zelfregelend ventilatierooster met een windvaste doekzonwering. Het systeem wordt als monobloc bovenop aluminium, hout en PVC-ramen geplaatst. Dankzij een vlotte schuifbeweging is dit systeem geschikt voor alle raamdieptes tussen 50 en 215 mm.

Het zelfregelend aluminium ventilatierooster met een hoog debiet van 70 m³/h/m bij 2 Pa regelt de toevoer van verse lucht. De zelfregelende klep reageert automatisch op drukverschillen en windsterkte, waardoor tocht wordt vermeden. Het rooster wordt bijna onzichtbaar achter slag gemonteerd, wat een enorm pluspunt is voor de architectuur en stijl van het gebouw.
Een windvaste screen met hoge zonweringcoëfficiënt houdt de warme zonnestralen tegen voor ze het glas bereiken en controleert de lichtinval. Deze screen steunt op de Fixscreen-technologie met haar ingenieuze gepatenteerde geleidingssysteem met symmetrische rits. Een verzwaarde onderlat met afdichtingstrip zorgt voor een perfecte aansluiting met de dorpel. Daardoor zit het doek windvast en strak in iedere positie en behoren klapperende en stukgescheurde doeken definitief tot het verleden. Een verborgen lasnaad ter hoogte van de onderlat zorgt bovendien voor een strakke en moderne uitstraling en de waterdichte elektrische connectie (Connect & Go) tussen de doekbuis en de kast garandeert een gemakkelijke montage en demontage van de doekrol en een eenvoudige vervanging van het doek of de motor. De Smooth technology, een verbetering van het ingenieuze ritsprincipe, zorgt voor een nog betere windvastheid van de screen.
Bij de ontwikkeling van deze Fixvent Mono AK EVO heeft RENSON ook veel aandacht besteed aan de technische eigenschappen. De bestaande Screenvent Mistral AK had een U-waarde van 4,0 W/m².K, terwijl deze nieuwe oplossing een waarde van slechts 1,5 W/m².K laat noteren. Het gebruik van akoestisch vulmateriaal zorgt voor een verbeterde geluiddemping tot 40 dB. Deze Fixvent Mono AK EVO kan bovendien door de koppeling van 2 screens gebruikt worden voor grote raampartijen tot 18 m².

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage