FLEXIA BRASO van Schréder verbetert verlichting Graanmarkt Ninove

De stad Ninove lanceerde een ambitieus plan om het hele openbare verlichtingsnetwerk tegen 2030 om te zetten naar slimme, zeer efficiënte technologie. Dit plan beoogt een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik, de elektriciteitsrekeningen en de CO2-uitstoot. De stad wil jaarlijks 525 armaturen upgraden en heeft in 2023 de armaturen op de Graanmarkt vervangen door FLEXIA BRASO van Schréder vanwege beschadigingen aan enkele ABAHJUR armaturen.

De Graanmarkt in Ninove is een druk plein met winkels, restaurants en een wekelijkse markt. Voor de gemeente was het belangrijk om een esthetisch armatuur te installeren dat het landschap zowel overdag als 's nachts zou verbeteren. Het nieuwe armatuur moest perfect integreren met de bestaande lichtmasten van 60 mm diameter en de kleur van de lichtmasten evenaren of aanvullen.

flexia braso als Nieuwe aanwinst

De stad Ninove koos voor de FLEXIA BRASO van Schréder. Dit verfijnde stadsarmatuur combineert esthetiek met verantwoorde verlichting en verbetert elk type landschap. Het is uitgerust met de nieuwste LED's en technologieën en verbruikt weinig energie, wat bijdraagt aan lagere energiekosten en een kleinere koolstofuitstoot.

De FLEXIA BRASO heeft dezelfde donkergrijze kleur als de lichtmasten, waardoor een elegant geheel werd gevormd. De installatie verliep probleemloos en bespaarde tijd en geld.

Een warm en gastvrij nachtelijk landschap

Op de Graanmarkt en de aangrenzende straat werden 13 FLEXIA BRASO-armaturen geïnstalleerd. Ze zijn uitgerust met warmwitte LED's die 's nachts een gezellige sfeer creëren, zodat bewoners veilig en comfortabel van de faciliteiten kunnen genieten, vooral van de waterfontein. De FLEXIA BRASO verbruikt slechts 27W, in vergelijking met de oude ABAHJUR-armaturen die 70W verbruikten, wat resulteert in een energiebesparing van ongeveer 60%.

Minder storend licht voor omwonenden

De FLEXIA BRASO heeft een vlakke glazen beschermer met specifieke optiek om het licht precies daarheen te leiden waar het nodig is, en om mogelijk storend licht voor omwonenden te voorkomen. Het is goedgekeurd door de International Dark-Sky Association als een verantwoorde verlichtingsoplossing.

Bijdragen aan een meer circulaire economie

De FLEXIA BRASO werd ontworpen met het oog op een circulaire economie. Het is ontwikkeld om onderhoud en renovatie te vergemakkelijken, omdat de LED-motor in de toekomst eenvoudig kan worden verwijderd om modernere technologieën te integreren. Dit zal de stad Ninove helpen een meer circulaire economie te bevorderen.

"FLEXIA BRASO was de perfecte oplossing voor de Graanmarkt. Het verbetert het landschap overdag en ’s nachts, en creëert een uitnodigende gemeenschapsruimte, terwijl het de stad helpt een duurzamer verlichtingsnetwerk op te bouwen dat haar koolstofvoetafdruk zal verminderen en een meer circulaire toekomst zal creëren.", besluit Sven Minne, deskundige openbare werken bij Stad Ninove.

Bron: Schréder
Deel dit artikel:
Onze partners