Flexibele oplossingen voor automatische schuifdeuren

Sinds kort biedt DORMA een compleet nieuw gamma aan automatische deuren om ingangen en doorgangen in gebouwen betrouwbaar, energie-efficiënt en veilig uit te voeren. “Het uitgebreide FLEX-programma speelt in op elke individuele behoefte van de klant met zeer smalle profielen die voldoen aan de zwaarste isolatie en/of veiligheidseisen” zegt Gerald Desmet, New Equipment Sales Director SwissBenelux.

 

Nieuwe productfamilie van schuifdeuren

“De basis is onze stille, microprocessor-gestuurde schuifdeuraandrijving “ES 200” die we modulair op kunnen bouwen om aan alle wensen te voldoen. Die aandrijving is niet alleen heel stijlvol maar ook duurzaam en getest op minimaal 1 miljoen bewegingen”. Vanuit die basis kan men uitbreiden naar een oplossing die het energieverbruik helpt te verminderen. De ST-FLEX-Green, bijvoorbeeld, reduceert energiekosten dankzij haar isolerend glas en thermisch onderbroken profielen. Zoekt de klant juist veiligheid, dan kan dit met de ST-FLEX-Secure die met dezelfde smalle profielen van pantserglas en een unieke elektrische meerpuntssluiting heeft. Wanneer er niet al te veel ruimte is zijn er ook telescopische- of zelfs vouwdeuroplossingen in het ST-FLEX-programma te vinden. Zoekt de eindgebruiker een puur en minimalistisch ontwerp, dan zijn voor binnendeuren de ST MANET en PURE de aangewezen oplossingen. “Uiteraard zijn er ook ST-FLEX-systemen met ingebouwde paniekdeuren en desgewenst met panieksluiting conform de Vlaamse regelgevingen" zegt Ramon Philippo, Sales Manager Benelux.Massaproductie en geautomatiseerde logistiek maken prijzen aantrekkelijk
 

Alle schuifdeuren worden geproduceerd in een splinternieuwe, volledig geautomatiseerde fabriek in Zuid Duitsland. “Dit zorgt voor een gegarandeerde DORMA-kwaliteit en betrouwbare levertijden”, zegt Desmet . “Daarbij gebeurt ook het inmeten en het maken van de offerte volledig automatisch. Onze buitendienstmedewerkers hebben op hun laptop een configurator waarop ze alleen maar de parameters van de maten van de ingang en het type schuifdeur hoeven in te geven, vervolgens rolt daar automatisch een op maat afgestemde oplossing uit. De gegevens van de schuifdeur gaan bij bestelling online rechtstreeks naar de fabriek waarmee de productiemachines worden aangestuurd.”

Deze fabriek produceert en levert aan de verschillende DORMA-landen in Europa waardoor het bedrijf de supplychainkosten deelt. Philippo: “Op deze manier kunnen we heel kostenbewust werken. Dat betekent oerdegelijke Duitse kwaliteitsproducten voorzien van de nieuwste certificaten voor zeer marktconforme prijzen!” Een ander aspect dat DORMA nog meeneemt in dit proces is de logistiek:  “We leveren just-in-time, dus op het moment dat men de schuifdeur gaat monteren. Hiermee voorkomen we dat de schuifdeur langere tijd op een bouwplaats staat met gevaar voor beschadigingen. “In de ideale situatie levert de gevelindustrie de façade en laat daarbij een gat over dat wij netjes voor hen “vullen”. Eén probleem minder voor de gevelbouwers.

 

Behoefte van de markt
 
“De productie en het onderhoud van automatische deuren bij DORMA gebeurt op een duurzame wijze”, licht Jan Soede, Marketing Director SwissBenelux toe. “Tegenwoordig is ecologische verantwoordelijkheid een “must”. Energiebesparende richtlijnen voor product, fabriek, werknemers alsook afvalscheiding en -categorisering vormen een vanzelfsprekend onderdeel van onze dagelijkse activiteiten.
Bij productontwikkeling geven wij dus niet alleen prioriteit aan kwaliteit en functionele betrouwbaarheid, maar ook aan het reduceren van energieverbruik. Zo hebben al onze ST-FLEX-oplossingen het milieuprestatiecertificaat, ook wel gekend als het EPD-certificaat. Hiermee kunnen gevelbouwers en andere bouwbedrijven de milieubelasting en ecologische footprint voor architect en eindgebruikers aantonen.
Dit staat nog los van het feit dat een automatische schuifdeur al bijdraagt aan een energiebesparing van soms meer dan 40%, bijvoorbeeld in een winkelpand. Ze beïnvloeden geluid, uitlaatgassen en binnenklimaat ook positief zonder een nadelig effect op de bezoekersaantallen van de winkel. Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat de schuifdeur zelfs bijdraagt aan een positief, milieuvriendelijk imago van de eindgebruiker.


DORMA blijft innoveren

De ontwikkelingen staan niet stil bij DORMA. Soede: “Dagelijks werken onze ontwerpers en ingenieurs aan de optimalisatie van onze producten. Met onze nieuwste ontwikkeling, Dorvision, kan DORMA de schuifdeuren op afstand monitoren en zelfs eventuele storingen oplossen zonder een monteur te moeten sturen. De winkel kan op deze manier snel weer open bij een storing. Daarbij kunnen we hiermee de klant adviseren in het gebruik van zijn schuifdeuren, bijvoorbeeld dat ze bij drukte kunnen openstaan en in de daluren dicht gaan.
DORMA biedt zijn klanten en ketenpartners ook schuifdeuren aan in BIM (Building Information Modeling). De gevelbouwer kan de DORMA-deur met BIM eenvoudig in zijn gevel integreren en samen met zijn ketenpartners, zoals architect, aannemer en eindgebruiker, profiteren van de diverse voordelen van DORMA- en BIM-kwaliteit.”

 

 


 

Deel dit artikel:
Onze partners