Gallinago: grootschalig woonprogramma in een stedelijke binnentuin

Het project van Wilma Project Development bevat een grootschalig woonprogramma in een stedelijke binnentuin, ontworpen door a154 architecten. De ontwikkeling van Gallinago situeert zich in het bouwblok Kortrijksesteenweg, Sint-Denijslaan, Poelsnepstraat en Ganzendries, gelegen achter het Sint-Pietersstation in Gent.  

Diversiteit

De woonentiteiten omvatten 12 rijwoningen, 30 studio’s, 39 appartementen en een gebouw met polyvalente plateaus voor lofts en/of vrije beroepen. Ook is er een ondergrondse parkeergarage voor 122 wagens.

“De grote diversiteit aan woontypes tracht een heel gemengd bewonerspubliek aan te spreken. De architectuur is dan ook afgestemd op de diversiteit van het programma; er wordt gestreefd naar een eenheid van materiaal en kleur tussen de verschillende gebouwtypes. Monotonie wordt vermeden door de veelheid aan types met bijhorende gevelbehandeling,” zegt Michael Theyskens, mede-oprichter van a154 architecten.  

 

Aangenaam vertoeven

Op vele plaatsen worden zones met wilde grassen als groendak voorzien.  Horizontale, uitgestrekte zitbanken in glad beton zorgen voor rustpunten. Ook de aanwezige bomen zorgen voor schaduw. Alle daken van de dienstgebouwen Q, R, S en T worden afgewerkt met groendak. ‘s Avonds zorgt lage verlichting voor een rustgevende omgeving.


De woonentiteiten werden ontworpen door a154 architecten, in opdracht van Wilma Project Development. De bouwwerken begonnen in mei 2007, en zijn voltooid in juni 2010. 

Deel dit artikel:

Onze partners