Geef je ruimte die extra toets met een designradiator van Zehnder

Wil je een ruimte net die extra toets geven met een kleurrijk element? Dan hoef je daarvoor niet per definitie naar de decoratiewinkel. Ook de designradiatoren van Zehnder lenen zich daar perfect toe. Zo sla je bovendien twee vliegen in één klap, want de eyecatcher in de kamer is zo meteen ook een functioneel object.

Al decennialang levert Zehnder producten die bijdragen aan een gezond en comfortabel binnenklimaat, met innovatieve ventilatieoplossingen en radiatoren als belangrijkste bedrijfstakken. Sinds 1980 vallen onder die laatste categorie ook designradiatoren. “Dat zijn radiatoren die ontwikkeld werden vanuit een esthetisch oogpunt”, legt Bruno Cloet, Business Development Manager bij Zehnder, uit. “Dat betekent meer bepaald dat ze een uitstraling hebben die anders is dan gewone radiatoren.”

En daarin gaat Zehnder ver. “Wat je bij ons niet vindt, zijn designradiatoren in het klassieke geribbelde plaatstaal. Zelfs niet licht geribbeld. Al onze designradiatoren zijn vlak en ogen daardoor heel strak en minimalistisch. Afhankelijk van de gekozen kleur worden ze zo een catchy blikvanger, bijvoorbeeld een rode radiator op een witte muur, of vallen ze juist mooi weg in de ruimte, denk aan een matzwarte radiator op een zwarte muur. Met ons brede gamma bieden wij bovendien een oplossing voor elk type interieur: klassiek, landelijk, modern, Scandinavisch …” Volgens Cloet is wit nog steeds de meest populaire kleur, gevolgd door matzwart en aardekleuren.


Duurzaam

Het gamma designradiatoren van Zehnder bestaat uit twee segmenten: designradiatoren voor de leefruimte en designradiatoren voor de badkamer, zogenaamde handdoekdrogers. De meeste modellen bestaan zowel in elektrische als in cv-versie. Volgens Cloet is een designradiator wel iets duurder dan een klassiek verwarmingslichaam, maar is die meerprijs te verantwoorden. “De verhouding prijs-kwaliteit is gewoon correct. De kwaliteitscontrole op het staal dat de Zehnder-fabrieken binnenkomt is echt ongelofelijk streng”, stelt hij. “Toch kunnen we onze designradiatoren heel competitief in de markt zetten.”

De hoge kwaliteit maakt de designradiatoren van Zehnder heel duurzaam in de letterlijke betekenis, zo hebben ze een gegarandeerde levensduur van minstens twintig jaar. “Al gaan ze in de praktijk meestal veel langer mee”, stelt Cloet. “Maar ook in de ecologische zin van het woord zijn onze radiatoren duurzaam. Staal kan immers altijd gerecupereerd worden om te worden gerecycleerd.”


Unieke digitale selectietool

Nog tot 16 januari 2023 heeft Zehnder een speciale kleurenactie lopen op een deel van zijn designradiatoren voor badkamers. Op geselecteerde modellen binnen het gamma elektrische handdoekdrogers is de kleur tot die tijd gratis. Recent lanceerde Zehnder nog zijn World of Colours-campagne, waarin het enkele nieuwe kleuren voorstelde, zodat elke radiator nog meer kan bijdragen aan de gewenste persoonlijke sfeer.

Onder meer om het kiezen van de juiste kleur te vereenvoudigen, heeft Zehnder enige tijd geleden een digitale selectietool voor zijn website ontwikkeld die naar eigen zeggen uniek is. “Omdat hij zo uitgebreid is”, verduidelijkt Cloet. “De enorme breedte van ons gamma is immers een sterkte, maar ze maakte het keuzeproces voor de klant wel complex. Via de zogenaamde Hive-selectietool kan de klant voortaan selecteren op vermogen, afmetingen, kleur en nog enkele andere criteria. Vervolgens kan hij via dezelfde tool eenvoudig zijn bestelling doorgeven. Vooral in de coronaperiode hebben we gemerkt wat een gemak die tool is.”


Toekomst

Cloet richt de blik ten slotte ook nog even op de toekomst, waarin het gamma designradiatoren enkele innovaties te wachten staat. “Uiteraard werken bij constant aan de optimalisatie van onze producten. Het gaat dan zowel over de esthetiek als de prestaties. Op het vlak van technologie zit er bijvoorbeeld wel een en ander aan te komen. Zo worden woningen steeds meer met warmtepompen en zonnepanelen uitgevoerd en we moeten er dus voor zorgen dat we onze elektrische radiatoren daarop afstemmen”, besluit hij.

Deel dit artikel:
Onze partners