Geef je stalen ros de stal die het verdient (& WIN een VelowUp!)

Bij Architectura.be dragen we onze fiets een warm hart toe. Net zoals wij vindt producent LoMinck Systemen dat een tweewieler na een dagje kilometervreten een gedegen stallingsplek verdient. Daarom ontwierp hij de VelowUp, de VelowSpace en de VelowMinck. Met de VeloComfort overbrug je een trap, fiets incluis, zonder enig probleem. 

VelowUp

De VelowUp is een slimme fietshaak die je helpt om een fiets verticaal tegen de muur op te hangen zonder dat er enige kracht vereist is. In een beperkte ruimte kan je zo meer fietsen stallen op een ordelijke manier. Op plekken zoals drukke doorgangen of smalle ruimtes waar het voordien onmogelijk geacht werd om fietsen inpandig te parkeren, kan je nu vlot je tweewieler kwijt.

Bij grotere installaties is het mogelijk om een detectiesysteem in te bouwen zodat fietsers hun achtergelaten tweewieler vlot terugvinden. Het systeem toont ook aan waar er zich nog vrije parkeerplekken bevinden. (filmpje)

VeloComfort

De doorwinterde fietser zal dit volmondig beamen: trappen overbruggen met het rijwiel is geen sinecure. VeloComfort biedt echter soelaas. Het systeem lijkt op het klassieke gootje dat zich soms op of naast een trap bevindt. De Velocomfort is een dalend gootje dat uitgerust is met stroeve borstels waarvan de haren omhoog wijzen. Tijdens het dalen houden deze haren de fiets recht en remmen ze hem af. Daardoor wordt afdalen een veel veiligere actie. Als je de fiets loslaat blijft hij zelfs gewoon staan in plaats van naar beneden te stuiteren.

Met de VeloComfort kan je volgens hetzelfde principe ook een fiets omhoog duwen op een trap. Beter nog, dankzij een smalle lopende band in het gootje die aanschakelt zoals een roltrap, zal je geen druppel zweet plengen. (filmpje)

VelowSpace

Het stallingsprincipe van de VelowSpace is gebaseerd op een carrousel waarin een 24-tal fietsen, met het voorwiel naar het midden, compact worden gestald. De fietsen worden geklemd in een door Lo Minck Systemen gepatenteerd voorwielklemsysteem, de WipWap. De WipWap zorgt voor een driepuntvergrendeling waardoor de fietsen altijd recht staan. Naast de WipWap zorgt ook de slim vormgegeven wielgoot dat fietsen te allen tijde op de juiste manier in de wielklem worden gestald. (filmpje)

VeloMinck

Geen zin om je fiets middels een slot toe te vertrouwen aan de eerste de beste boom? Dan is VeloMinck misschien wel de oplossing. Producent LoMinck Systemen ontwikkelde een volautomatisch fietsopslagsysteem waarbij de fiets zoals een single in een jukebox wordt opgepikt en weggehangen. Op die manier stal je je tweewieler uit het zicht en veilig tegen diefstal of vandalisme. Dit systeem kan zowel boven- als ondergronds toegepast worden. De breedte van het systeem bedraagt 3,5 meter en de hoogte 2,75 meter. De lengte is afhankelijk van het aantal fietsen: 50 fietsen (16 meter), 80 fietsen (23,5 meter), 100 fietsen (28,5 meter). (filmpje). 

 

Meer info over de parkeersystemen vind je hier.

 

Win een VelowUp!

Omdat we hier bij Architectura.be duurzame mobiliteit hoog in het vaandel dragen, zetten we graag iedereen aan tot het gebruik van de fiets. Geen plek om jouw tweewieler te stallen? Dat is niet langer een excuus want met deze wedstrijd , in samenwerking met B2Bike en LoMinck maak je kans op het VelowUp-fietsparkeersysteem. 

  • De vraag luidt als volgt: van hoeveel procent plaatsbesparing maakt producent LoMinck Systemen gewag bij het gebruik van een VelowUp? (tip)
  • De schiftingsvraag: hoeveel juiste antwoorden zitten er op maandag 22 september om 12u in de mailbox van Architectura.be?

 

Stuur beide antwoorden naar kevin@architectura.be en wie weet ben jij binnenkort de trotse eigenaar van een VelowUp!

Deel dit artikel:

Onze partners