Geïsoleerde terrassen zijn nieuwe trend

Een gebouw dat slecht of helemaal niet geïsoleerd is, kan tot 25% energie verliezen via de vloerplaat. Isolatie voorkomt onder andere het effect van “koude bruggen” en beperkt het energieverlies in de woning. Afhankelijk van het type isolatiemateriaal en de plaatsingsmethode verbetert isolatie ook de akoestische prestaties van het gebouw.

Het isoleren van de complete bouwschil zit in de lift: de isolatie van gevels, daken, vloeren en ramen spreekt voor zich. Ook balkons, terrassen en galerijen behoren tot de bouwschil en zijn perfect te isoleren.

De synergie tussen waterdichting en isolatie is hierin cruciaal aangezien balkons, terrassen en galerijen blootgesteld worden aan onstuimige weersinvloeden.

De combinatie van een vloeibaar waterdichtingssysteem met PIR/PUR-isolatie of XPS-isolatie zorgt bovendien voor een betere beloop - en belastbaarheid.

 

XPS : combinatie tussen drukvastheid en thermische performantie

Het EFYOS XPS-gamma van SOPREMA omvat vochtbestendige, maat – en drukvaste XPS- isolatieplaten geschikt voor verschillende toepassingen: plat dak, funderingmuur of vloer. XPS SL is onder andere bijzonder geschikt voor terrassen. 

Bron: Soprema
Deel dit artikel:
Onze partners