Genomineerden voor de Limburge Awards Duurzaam Bouwen zijn bekend

32 projecten werden aangemeld voor de Awards Duurzame Woning en Duurzaam Kantoorgebouw die door DuboLimburg en Confederatie Bouw Limburg uitgereikt worden. De jury maakte een shortlist van 3 woningen en 3 kantoorgebouwen die in genomineerd zijn voor de Award. De winnaars worden op 31 maart bekendgemaakt.

Tot en met 21 februari konden projecten ingediend worden voor de Award Duurzame Woning en de Award Duurzaam Kantoorgebouw die door DuboLimburg en Confederatie Bouw Limburg uitgereikt worden. Maar liefst 32 projecten werden aangemeld. De jury bezocht ondertussen alle geselecteerde projecten en maakte een shortlist met daarop 3 woningen en 3 kantoorgebouwen die in genomineerd zijn voor de Award. De winnaars worden bekendgemaakt op donderdag 31 maart in Hasselt.


Dubolimburg en Confederatie Bouw belonen duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen is niet langer het privilege van een minderheid: de federale overheid verstrengt de energienorm (E-peil), wat maakt dat nieuwbouwwoningen met nadrukkelijke aandacht voor energiebesparing worden gebouwd. Dat betekent een betere isolatie, meer aandacht voor oriëntering, focus op energiebesparende maatregelen, oog voor bewoners- en gebruikerscomfort, nadruk op de juiste materialenkeuze en zoveel meer. Ook kantoorgebouwen worden steeds duurzamer: een goede reden voor Dubolimburg en de Confederatie Bouw Limburg om ook in de sector van de utiliteitsbouw duurzame projecten met een award te belonen.


Awards Duurzame Woning en Duurzaam Kantoorgebouw

Het grote succes van de eerste editie van de Award Duurzaam Bouwen zorgde dit jaar voor nieuwe impulsen. Dubolimburg en Confederatie Bouw Limburg reiken in 2011 namelijk twéé awards uit. Naast de Award Duurzame Woning – die ook in 2010 al architecten, aannemers en bouwheren beloont die duurzame particuliere woningen realiseerden – is er de nieuwe Award Duurzaam Kantoorgebouw, die duurzaamheid in de utiliteitsbouw in de kijker zet. De beide Awards zullen op 31 maart door gedeputeerden Frank Smeets en Marc Vandeput worden overhandigd.


De genomineerden voor de Award Duurzame Woning:


1. Woning van Roel Plessers in Beringen ontworpen door architect Denc! Studio uit Gent.

 

2. Woning van Luc Geurts in Schulen uitgetekend door architect Eprojecten uit Kalmthout.3. Woning van Luc Vanderheyden in Neerpelt van de hand van Eco Architecten uit Hasselt.

 

De genomineerden voor de Award Duurzaam Kantoorgebouw:

>
1. De Provincietoren Limburg in Hasselt, ontworpen door Holistic Architecture uit Hasselt.2. Hollandsch Huys in Hasselt door Osar Architects uit Antwerpen.3. V&R The Solar Company in Heusden-Zolder, een ontwerp van Werkgroep Vormgeving uit Hove.


De prijzen worden op donderdag 31 maart uitgereikt door Frank Smeets (Gedeputeerde Milieu & Natuur), Kris Asnong (Dubolimburg), Rik Mondelaers (Confederatie Bouw Limburg) en Ingrid Lieten (Vlaams Vice Minister-President).

 

Deel dit artikel:
Onze partners