Geslaagde projecten tonen voordelen gevelcementleien

Vezelcementeien zijn een interessant materiaal voor zowel grote als kleine (renovatie)projecten. We zien ze dan ook steeds vaker opduiken. Het ruime kleurenpalet en de verschillende modellen en plaatsingspatronen laten toe om architecturale effecten te creëren op dak en gevel. Dankzij het lichte gewicht van de leien kan je de gevel bekleden zonder de bestaande fundering te verstevigen. Bovendien vragen leien niet veel opbouwhoogte, waardoor voldoende ruimte vrij blijft om de gevel maximaal te isoleren. Het isolatiepakket kan dik genoeg worden geplaatst om aan de BEN-eisen te voldoen, zonder de rooilijn te overschrijden. Bij renovatie is er van breekwerken of plaatsverlies geen sprake, de woning blijft bewoonbaar gedurende de werken.

We zetten enkele projecten van Eternit op een rijtje waarin vezelcementleien de hoofdrol spelen:

 

School Dordrecht

Studies wezen uit dat een inspirerend gebouw een positieve invloed heeft op het leerproces. Deze school heeft dat volledig begrepen. De parelgrijze leien in ruitpatroon vormen een perfecte combinatie met de uitgelaten gele accenten en zorgen voor een speelse, fantasierijke architectuur die leerlingen en leerkrachten aanspreekt.

 

Bouillon: levendige boog vliegt uit de bocht

Een uitgesproken vorm vraagt om door de juiste materialen extra in de verf te worden gezet. Donkere grijze leien geven de atypische kromme de aandacht die ze verdient.

 

Anvaign: leien met speelse accenten

Donkergrijze leien geven de gekleurde raamkozijnen hier extra punch en vormen een vrolijk en fleurig geheel zonder schreeuwerig over te komen.

 

Braine l’Alleud: fantasierijk portaal

De uitgesproken kleurkeuze werkt hier echt! Trap, hoofd- en zijingang zuigen de leerlingen naar binnen en geven zin om naar school te gaan.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage