Gewikt en Gewogen: de top 3

Medisch Centrum André Dumont
Solesia zonneleien
Zero gevelsteen

In de rubriek Gewikt en Gewogen laten we architecten aan het woord die recent een nieuw product of een nieuwe techniek toegepast hebben. Een informatief artikel om collega's te informeren over de voordelen en minpunten van een product. Deze drie producten werden de voorbije tien jaar het meest aangeklikt. 

1. Gewikt en gewogen: Keramische tegel als gevelmateriaal (Iwein Meyskens, archipelago | ar-te)

archipelago | ar-te ontwierp het nieuw medisch centrum Andre Dumont van ziekenhuis Oost in Genk. De gevel kreeg een bekleding met keramische tegels van Tagina. Iwein Meyskens van archipelago | ar-te kijkt terug op het geslaagde experiment.

 

2. Gewikt en gewogen: Tom Jonckers over Solesia zonneleien

Tom Jonckers van BXL-architecten uit Sterrebeek koos voor de verbouwing van een bestaande hoeve tot eco-designwoning in Schaffen voor Solesia zonneleien van Eternit in combinatie met Boronda 45 x 32 leien. Voor Vlaamsearchitectuur.be, zoals architectura.be toen nog heette, schreef hij zijn ervaringen met dit product neer.


3. Gewikt en Gewogen: Bart Coenen over de Zero gevelsteen

De derde plaats is gereserveerd voor het allereerste artikel in deze rubriek. Bart Coenen nam hiervoor de Zero gevelsteen van Vandersanden onder de loep.

Deel dit artikel:
Onze partners