Gewikt en Gewogen: Thomas Nachtergaele over Argenta Invisiplint

Interieurarchitect Thomas Nachtergaele paste in een privéwoning de Inivisiplint van Argenta toe. De eigenaars gingen uit van een strak interieur waarin deuren onzichtbaar opgaan in wanden en waar de plinten geen onnodige aandacht opeisen.

Waarom hebt u voor dit product gekozen? Wat gaf de doorslag?

In eerste instantie is het gebruik gekomen door andere keuzes in het ontwerp, hierbij zouden er problemen ontstaan aan deuren. Op andere plaatsen waren er reeds ingewerkte plinten voorzien in het project, op deze manier werd het logisch om dit consequent door te trekken in het volledige project

 

Hoe stonden de aannemer en de bouwheer tegenover deze keuze?

Voor beiden was het telkens een logische stap in het ontwerpproces

 

Wat zijn achteraf gezien de sterke punten van het nieuwe product?

We zijn zeer te spreken over de eenvoudige verwerking en afwerking bij uitvoering.

 

Zijn er bepaalde elementen of details die nog voor verbetering vatbaar zijn?

We hebben niet onmiddellijk een opmerking gekregen van de uitvoerders. Mogelijks zou een kleine eenvoudige handleiding met aandachtspunten, herhalend onderzoek van product kunnen vereenvoudigen en het bouwproces kunnen vergemakkelijken.

 

Zijn er bepaalde dingen waar een architect rekening moet mee houden als hij/zij dit product wil gebruiken in een project?

De standaard toepassingen zouden in grote mate door de fabrikant kunnen voorgesteld worden. De uitzonderingen blijven telkens per project te bestuderen en aan te passen op ontwerpkeuzes.

 

Voor welk type projecten is dit product vooral interessant en voor welke projecten minder?

Dit systeem is in heel wat hedendaagse ontwerpen vlot toepasbaar,

 

Ligt de prijs van dit product hoger of lager dan traditionele alternatieven?

Als het product goed bestudeerd is van in de beginfase ligt de prijs zowat gelijk op het einde van de rit. Er kunnen echter makkelijk een paar problemen opduiken indien men niet alles grondig bestudeert.

Deel dit artikel:
Onze partners