Gezond binnenklimaat zonder in te boeten op ruimte

Bij de bouw van het appartementsblok L’Echappée werd er gekozen om te werken met luchtgroepen van Ventilair Group geïnstalleerd op het dak en VAV-kleppen in plaats van een kleinere ventilator per appartement. Op die manier wordt er voor elk gezin ventilatie voorzien zonder dat individuele units ruimte innemen.

Bij de bouw van het appartementsblok werd er gekozen om te werken met 5 luchtgroepen Komfovent Verso 1000 en 1 Domekt R 450V, geïnstalleerd op het dak. VAV-kleppen zijn er in plaats van het gekende principe van een kleinere ventilator per appartement.


Op die manier geniet elk gezin van een gezond binnenklimaat, zonder te moeten inboeten op ruimte in hun appartement door de installatie van een ventilatietoestel.

Komfovent Verso 1000


De Komfovent Verso 1000 is een plug-and-play luchtgroep met compact design, uitgerust met een aluminium condensatie warmtewiel voor het terugwinnen van warmte en vocht. De unit is geschikt voor zowel horizontale als verticale luchtkanaalaansluiting en de efficiënte PM/EC-motoren zorgen voor een laag stroomverbruik.

Komfovent Domekt R 450v

De Komfovent Domekt R 450v is een plug-and-play ventilatie-unit met warmtewiel voor hoog thermisch rendement. Het toestel is uitgerust met een frequentiegestuurd aluminium warmtewiel voor de terugwinning van warmte en vocht en een complete zomerbypass voor nachtkoeleffect. De PM/EC-motoren zorgen voor een laag energieverbruik.

Deel dit artikel:

Contacteer Ventilair Group

Onze partners