Ghelamco Arena is nieuwe lichtbaken in het Gentse

Philips heeft het nieuwe voetbalstadion van KAA Gent – letterlijk - in de spotlight geplaatst. Op de gevel van het stadion werden zo'n 500.000 leds geplaatst. Het dak van het stadion zal verlicht worden met 10.000 ledlichtpunten in dezelfde lichtkleur als de mediagevel. Dat zal ervoor zorgen dat het gebouw op een bijzondere manier wordt benadrukt.
Philips heeft het nieuwe voetbalstadion van KAA Gent – letterlijk - in de spotlight geplaatst. Op de gevel van het stadion werden zo'n 500.000 leds geplaatst. Het dak van het stadion zal verlicht worden met 10.000 ledlichtpunten in dezelfde lichtkleur als de mediagevel. Dat zal ervoor zorgen dat het gebouw op een bijzondere manier wordt benadrukt.
Philips heeft zich ontfermd over de verlichting van het gehele stadion, zowel binnen als buiten, en gebruikte daarvoor ledtechnologie. Maar ook de verlichting op het veld zelf heeft Philips verzorgd met innovatieve verlichting die uitgerust is met het ArenaVision-systeem dat in de Lighting-fabriek van Turnhout wordt ontwikkeld.
Mediagevel

Daarnaast heeft Philips ook alle buitengevels van het stadion voorzien van een ledverlichtingsoplossing met zo’n 500.000 leds. De Ghelamco Arena van KAA Gent kan met behulp van deze buitenverlichting haar evenementenagenda duidelijk zichtbaar en grootschalig aankondigen. Door het dynamische karakter van de mediagevel is het ook mogelijk om voortdurend de inhoud aan te passen, afhankelijk van het evenement en het programma-aanbod.
Empire State Building

Het dak van het stadion zal worden verlicht met 10.000 ledlichtpunten in dezelfde lichtkleur als de mediagevel. Het dynamische lichtsysteem werd ontwikkeld door Philips Color Kinetics. Het is een systeem dat gepersonaliseerde verlichtingsmogelijkheden biedt met een palet van meer dan 16 miljoen kleuren in talloze combinaties en verschillende lichteffecten (golven, crossfading, schitteringen, sequenties, stroboscoop-, veeg- en explosie-effecten). Dit type van verlichting werd enkele maanden geleden op de Empire State Building in New York geïnstalleerd, een referentie die in goede aarde viel bij de investeerders van het stadion.

    
Deel dit artikel:

Onze partners