Ghelamco Arena ontvangt Dag van de Duurzame Verlichting 2014

Het Laboratorium voor Lichttechnologie van KU Leuven @ KAHO Sint-Lieven - campus Gent zal trakteren op een spectaculaire lichtshow.
Het nieuwe stadion van KAA Gent wordt zowel vanbinnen als vanbuiten verlicht met de nieuwste led-technologieën.
De 'Promenade' ter hoogte van tribune 3 wordt heringericht als seminarcenter en exporuimte.

Vzw Energik en Groen Licht Vlaanderen organiseren op 8 mei een nieuwe editie van de Promotiedag Duurzame Verlichting, ditmaal in de gloednieuwe Ghelamco Arena in Gent. Daar zal het Laboratorium voor Lichttechnologie van de KU Leuven Campus Gent een waar lichtspektakel verzorgen. 

Stadion baadt in ledtechnologie

Elk jaar wordt de Dag van de Duurzame Verlichting telkens in een andere Vlaamse provincie georganiseerd. Voor de achtste editie werd dit jaar niet toevallig gekozen voor de Ghelamco Arena, het nieuwe stadion van de voetbalclub KAA Gent. Deze kolos wordt namelijk zowel aan de buiten- als aan de binnenkant verlicht met duurzame ledtechnologie. 

 

Reflecteren rond Groen Licht Vlaanderen 2020

Het thema ‘reflecties rond licht’ werd dit jaar ingegeven door de verschillende onderzoekscentra en heeft als doel bezoekers op de hoogte te brengen van de nieuwste ontwikkelingen in de snel evoluerende verlichtingssector. De standhouders behoren allen tot het Vlaamse Innovatie Samenwerkingsverband, het Consortium Groen Licht Vlaanderen of Energik vzw en zullen hun plannen voorstellen voor het IWT-project Groen Licht Vlaanderen 2020. 

 

'Promenade' wordt exporuimte

De vele lichtprofessionals en –geïnteresseerden zullen worden ontvangen in de ‘Promenade’ ter hoogte van tribune 3, die tijdelijk heringericht is als seminarcenter en exporuimte. Daar kunnen bezoekers dan inhoudelijke infosessies volgen, nieuwe producten ontdekken, ervaringen delen met deskundigen of een rondleiding krijgen in de arena. 

 

Van fabrikant tot eindgebruiker

Iedereen die professioneel met verlichting te maken krijgt of er interesse in heeft, is welkom op dit evenement. Dit kunnen zowel fabrikanten, adviseurs, opdrachtgevers, specialisten, handelaars, installateurs als de uiteindelijke eindgebruikers zijn. Vanaf 9u15 zullen bezoekers worden ontvangen met een voorwoord om 9u45. Het evenement wordt afgesloten met een receptie vanaf 16u30. Meer info op www.groenlichtvlaanderen.be en www.energik.be.

Deel dit artikel:
Onze partners