Ghelamco Arena wederom gelauwerd

De trofeekast van de Ghelamco Arena staat stilaan op instorten, op niet-sportief welteverstaan. Onlangs sleepte het stadion nog een prestigieuze interieurprijs in de wacht. Nu is de voetbaltempel door de toonaangevende website stadiumDB.com uitgeroepen tot stadion van het jaar 2013. Uit de hele wereld kwamen de meeste stemmen uit ons kleine Belgenland, maar liefst 11.618 mensen stemden voor de Ghelamco Arena.

“Beste stadion in België”

StadiumDB.com looft “het beste stadion in België, misschien zelfs in de hele regio en de Gent-fans voor hun massale steun aan hun tempel”: uit de hele wereld kwamen de meeste stemmen uit ons kleine Belgenland, maar liefst 11.618 mensen stemden voor de Ghelamco Arena. De Zweedse Tele2 Arena (Stockholm) van voetbalclubs Djurgardens en Hammarby werd het nummer 2 in de verkiezing, het Husky Stadium (Washington) waar de atleten van de Amerikaanse universiteit hun kunsten vertonen pakte de derde plaats.

 

Interior Awards

Eerder al werd de Ghelamco Arena is in New York door het designvakblad Contract Design Magazine bekroond bij de Interior Awards 2014. Het stadion van KAA Gent viel in de prijzen in de categorie sport. Volgens de jury doet het interieur aan als een 'voetbalhemel'. De Ghelamco Arena is sinds vorige zomer de thuishaven van KAA Gent. Op 17 juli werd het stadion ingewijd.

Het interieur van de Ghelamco Arena is een creatie van Massive Design. De Poolse firma mocht vier verdiepingen verfraaien, met onder meer bars, restaurants en VIP-ruimtes. Architect Przemyslaw Mac Stopa ontwikkelde het design in ongeveer een maand. Hij ging hierbij uit van twee eenvoudige elementen: de ploegkleur blauw en de geometrische vormen van een voetbal.

Tijdens een projectbezoek waarvan de organisatie in handen was van Infosteel, gingen de partners Bontinck Architecture and Engineering, VK Engineering en ASK Romein dieper in op het ontwikkelings- en bouwproces van de voetbaltempel. In onderstaand filmpje gaat Danny Vandewalle, Senior Architect bij Bontinck Architecture and Engineering, dieper in op het architecturale concept van het stadion. 

Deel dit artikel:

Onze partners