Gipsvezel wandplaten van Fermacell verzekeren 30 tot 120 minuten brandwerendheid

Fermacell biedt met haar ultrabrandwerende gipsvezelplaten een antwoord op de steeds strengere eisen op gebied van brandveiligheid voor kantoorgebouwen, zorginstellingen en scholen. Het gips in de wandplaten zorgt bij brand voor koeling, zo voorkomen ze branddoorslag. Ze zijn leverbaar voor wand en plafond en in diverse diktes.

Voldoen aan de strenge eisen van brandveiligheid

Brandveiligheid is uiterst belangrijk in kantoorgebouwen, scholen en zorginstellingen. De eisen op gebied van brandwerendheid worden ook steeds strenger. Om aan die eisen te voldoen produceert Fermacell gipsvezelplaten die een brandwerendheid van 90 minuten garanderen. Naast de prestaties op gebied van brandveiligheid zorgen de gipsvezelplaten ook voor een goede geluidsisolatie en een aangenaam binnenklimaat. Ze zijn ook milieuvriendelijk en beschikken over een grote draagkracht.

 

Eenvoudige plaatsing, snelle oplevering

De gebruikers kunnen de platen ook snel en eenvoudig plaatsen. Daarom leent dit materiaal zich goed voor bouwprojecten die men op korte tijd moet opleveren. Omwille van die unieke eigenschappen koos Jan Snel uit Bornem, gespecialiseerd in flexibel bouwen, reeds bij talrijke projecten voor Fermacell. Jan Snel biedt met het unit-bouwsysteem een antwoord op de groeiende vraag naar schoolgebouwen en zorginstellingen. “Wij werken met Fermacell samen omwille van de snelle, eenvoudige plaatsing en hun technische expertise.” aldus Patrick Waumans van Jan Snel. “Ook inzake de brandveiligheid van de hoofddraagconstructie geeft Fermacell advies, bijvoorbeeld over hoe we de hoeken bij kolommen moeten afwerken en afdichten om luchtdichtheid te verzekeren.”

Onder meer voor de bouw van containerscholen in het kader van het project ‘Scholen van morgen’ liet Jan Snel zich adviseren door Fermacell voor het gebruik van hun brandwerende gipsvezelplaten, en voor de bouw van het AZ Palfijn in Gent kozen ze voor hetzelfde materiaal. Dankzij de snelle en flexibele bouwmethode met stalen kolommen als draagstructuur leverde Jan Snel dit 4000m² grote gebouw in 4 maanden tijd op.    

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage