Good Design Award voor ”Ben in Bad”

Architectenbureau Lens Ass heeft met Ben in Bad een badkuip op de markt gebracht waarbij ergonomie en genieten de voornaamste aandachtspunten waren. Het ontwerp van Ben Steensels werd bedacht met een Good Design Award door het Chicago Design Atheneaum.

Wanneer hij er de tijd voor heeft, wil een mens wel eens graag urenlang genieten van een warm bad. Uit onderzoek is gebleken dat slechts weinig fabrikanten aandacht besteden aan de ergonomische relaxhouding in bad. Architectenbureau Lens Ass heeft met “Ben in Bad”  een badkuip op de markt gebracht waarbij ergonomie en genieten de voornaamste aandachtspunten waren tijdens het ontwerpen. 

    


Ben Steensels is de ontwerper van deze futuristisch uitziende badkuip. Naast het uitzicht zijn het vooral de ergonomie en het comfort die van deze badkuip iets speciaal maken. Het bad is enerzijds comfortabel omdat de rugzijde mooi de menselijke lichaamsvormen volgt. Daarnaast is deze rugzijde ook nog eens verwarmd. Dat zorgt naast een gezellig warme badkamer ook voor water dat lekker op temperatuur blijft. Tijdens een lang relaxerend bad moet je dus niet het water regelmatig te verversen. Het “Hammamgehalte” is erg hoog. Het bad biedt bovendien een aangename ondersteuning van nek en hoofd. Net zoals bij de kapper is aan een uitsnijding gedacht waar je je nek in kan leggen. Het haarwaswater verdwijnt in een aparte afloop en komt dus niet in het badwater terecht. Tot slot is het bad ook erg ecologisch: 95 liter water volstaan om helemaal ondergedompeld te worden. Dat maakt dat het ook veilig is voor kinderen die in het golvende design een leuk schuifvlak vinden.Het materiaal waaruit het bad is gemaakt is een soort kunstmarmeren gietmassa en wordt afgewerkt met een polymeer gelcoat. Aan het einde van zijn levenscyclus kan men het bad vermalen en opnieuw gebruiken in hetzelfde productieproces. Door deze recyclage gaat er niets verloren. Het bad kan worden aangesloten op de centrale verwarming en fungeert daardoor zoals elke andere conventionele radiator. Door voor een verwarmingssysteem met water te kiezen bekomen we een veel hoger rendement, bovendien is dit ook een meer ecologische oplossing dan elektrische verwarming.

 

Deel dit artikel:
Onze partners