Gortemaker Algra Feenstra opent nieuwe vestiging in België

Het Rotterdamse architectenbureau Gortemaker Algra Feenstra opend begin januari 2022 een nieuw kantoor in België onder de naam Gortemaker Algra Feenstra architects Belgium. De vestiging in Brussel zal worden geleid door de Belgische architect Serge Lefevere en komt er om een efficiëntere werkwijze te bekomen voor projecten op Belgische bodem – dat evenals Nederland, beschouwd wordt als thuismarkt.

In Rotterdam op de Wilhelminapier werken een 70-tal medewerkers bij Gortemaker Algra Feenstra aan nationale en internationale projecten. Het gaat om complexe en omvangrijke gebouwen zoals ziekenhuizen, psychiatrische instellingen, gebouwen voor forensische psychiatrie, scholen, kantoren, gemeentehuizen, woongebouwen en wonen met zorg.

In België is het bureau al bijna twintig jaar actief, inmiddels wordt hier een aanzienlijk deel van de omzet gerealiseerd en België kan dan ook net als Nederland als thuismarkt van het bureau worden beschouwd.

In ons land drukte Gortemaker Algra Feenstra al zijn stempel op onder meer Universitair Ziekenhuis Leuven (gebouwen voor Kritieke Diensten; Vrouw kind en erfelijkheid; Chirurgisch Dag Centrum; Datacentrum; Logistiek platform) i.s.m. Archipelago, het Universitair Ziekenhuis Gent (kinderziekenhuis Prinses Elisabeth; Campusader) i.s.m. Archipelago en diverse scholen in Dendermonde, Zwevegem, Hofstade, Ternat, Waasmunster en Destelbergen. 
 

Efficiënt op Belgische markt

Tot nu toe werden alle projecten vanuit Rotterdam geleid. Met het nieuwe kantoor in Brussel kan het architectenbureau nog actiever bewegen op de gehele Belgische markt: Vlaanderen, Brussel én Wallonië. Het kantoor dat gelegen is in het sterk ontwikkelende stadsdeel Tour & Taxis in Brussel, brengt hen dichter bij hun klanten, de partner-architecten en ingenieursbureaus waar G.A.F. veel mee samenwerkt en biedt de mogelijkheid projecten efficiënter op te volgen.

 

Deel dit artikel:
Onze partners