Grafisch beton geeft gezicht aan brandweerkazerne

In Frankfurt am Main kreeg de nieuwe brandweerkazerne een kopgevel in grafisch beton. Dankzij Decomo, producent van architectonisch beton, werd een foto over de volledige hoogte van het gebouw ‘gezeefdrukt’. Voor deze realisatie ging het bedrijf een samenwerking aan met Kreetec.
In Frankfurt am Main kreeg de nieuwe brandweerkazerne een kopgevel in grafisch beton. Dankzij Decomo, producent van architectonisch beton, werd een foto met een kunstzinnig effect over de volledige hoogte van het gebouw ‘gezeefdrukt’. Voor deze realisatie ging het bedrijf een samenwerking aan met Kreetec.


De twaalf prefabelementen zijn 2,75m op 6,25m groot.


Het vertalen van de foto naar een metershoge gevel behoefde een sterk staaltje betontechnologie. Uitgangspunt voor het project is een foto van het brandweerteam in volle actie. Om de volledige muur van te bedekken was een foto met grootte 1 GB nodig. Deze werd op de uiteindelijke grootte afgeprint, zodat elke vierkante meter betonelement zijn eigen viekante meter graphic concrete papier heeft.Het sterk grafisch effect doet denken aan Roy Lichtenstein's schilderijen.


Dit papier mag ook niet vouwen, dus maakte Decomo een vacuümtafel ter grootte van de elementen oftewel van 625 op 275 centimeter. Wat anders een blinde muur zou zijn, werd dankzij deze behandeling een fraaie gevel die communiceert met zijn omgeving.
De grafische betongevel communiceert met zijn omgeving.


Deel dit artikel:
Onze partners