Guardian Glass in Europa lanceert tools voor de analyse van glas- en beglazingssystemen

Guardian Glass in Europa heeft de veelgebruikte reeks webgebaseerde softwaretools van het bedrijf verbeterd: met Glass Analytics kunnen Europese gebruikers de voordelen van glas met hoge prestaties in de gevels van gebouwen beter aantonen.

Met Glass Analytics hebben gebruikers toegang tot een enkel onlineplatform met een reeks berekenings- en visualisatietools, waaronder een uitgebreide configuratieanalyse, akoestische berekeningen, fotorealistische weergave, bouwinformatiemodellen (BIM) enzovoort.

 

Vervanging Guardian Configurator

Glass Analytics wordt aan de Europese gebruikers voorgesteld als het nieuwe platform van Guardian voor de analyse van glas- en beglazingssystemen ter vervanging van de Guardian Configurator, die nu is gedeactiveerd. Om de toegang tot de analytische tools van Guardian te vereenvoudigen en te verbeteren, is de berekeningssoftware voor akoestische isolatie in Glass Analytics opgenomen, waardoor gebruikers een uitgebreide analyse van de glas- en beglazingsprestaties op een enkele plaats kunnen uitvoeren.

Iedere tool van Glass Analytics draagt tot het glasselectieproces bij en helpt de gebruiker om de juiste glasoplossing voor de ontwerpdoelstellingen van zijn project te vinden. Bij iedere stap van het ontwerp-, specificatie- en bouwproces geven de tools specifieke informatie over de esthetische en glasprestatiewaarden voor de juiste samenstelling van de beglazing volgens de projecteisen. Met Glass Analytics kunnen gebruikers:

  • de prestaties in het midden van de ruit berekenen voor configuraties op maat
  • de akoestische prestatie van verschillende beglazingsconfiguraties bepalen
  • fotorealistische weergaven van standaard of op maat gemaakte glassamenstellingen aanmaken
  • toegang krijgen tot de inhoud van robuuste bouwinformatiemodellen (BIM) op maat
  • projectberekeningen bewaren en gebruiksklare rapporten voor klanten aanmaken

 

Tegemoetkomen aan complexe eisen

Dimosthenis Liouris, directeur van het technisch adviescentrum van Guardian Glass in Europa vertelt: “Glass Analytics biedt architecten, ontwerpers, gevelbouwers en glasverwerkers geveloplossingen waarmee ze esthetische en functionele mogelijkheden kunnen verkennen en aan complexe eisen op het vlak van energie, daglichttoetreding en akoestiek kunnen tegemoetkomen. Het is onze visie om waarde voor onze klanten te creëren en we zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe software daartoe zal bijdragen door hen de tools te bieden die ze nodig hebben om de hoogwaardige glascombinatie die het best bij hun volgende project past te begrijpen en te bepalen.”

De berekeningsmethode die bij de configuratie-editor Glass Analytics wordt gebruikt, is door de aangemelde instantie KIWA gecertificeerd voor nauwkeurigheid volgens EN410 en EN673. De berekeningsgegevens zijn afkomstig van gecertificeerde waarden om de betrouwbaarheid van de gegenereerde gegevens voor gebruik bij het ontwerpen van gebouwen en bouwwerken te garanderen.

Deel dit artikel:

Onze partners