Haal de natuur in huis met de nieuwe collectie van Levis

Mosgroen, zacht lavendel en blauwgrijs: het zijn maar enkele kleuren uit de Levis Ambiance Trend Collection 2017 die rechtstreeks uit de natuur lijken te komen. De collectie speelt in op het feit dat we opnieuw toenadering zoeken tot de aarde. En dat doen we onder meer door kalmerende, voedende kleuren in huis te halen.

Anno 2017 proberen we de drukte steeds vaker te ontvluchten. We gaan ‘digitaal detoxen’ en zoeken onze toevlucht tot de pure natuur. Maar omdat niet iedereen een bos om de hoek heeft, moeten we alternatieven bedenken. Je leven afstemmen op de natuur kan ook door je muren in natuurlijke kleuren te verven bijvoorbeeld. Groentinten als Peacock, Mindful Mint en Gecko Green staan tegenover zachte blauwgrijsnuances als Clouded Blue en Denim Drift in het nieuwe trendpalet van Levis. Door die kleuren te combineren met échte natuurelementen als planten haal je de buitenwereld in huis.

 

Natuur en spiritualiteit

Zowel in de mode- als in de designwereld zien we een hernieuwde belangstelling voor romantiek. We voelen een groeiende behoefte aan wezenlijk contact met de wereld om ons heen. Aan de ene kant worden we ons bewuster van onze impact op de planeet, aan de andere kant willen we meer inspirerende elementen in onze eigen leefruimtes verwerken. We zoeken weer toenadering tot de aarde en de natuur, tot het spirituele toe.

Het palet van de Levis Ambiance Trend Collection 2017 bevat kleuren die we terugzien in de designwereld: natuurlijke, aardse groentinten die tegenover spirituele kleuren als lila en paars staan. Samen zorgen ze voor een voedende, kalmerende omgeving. We gaan meer 'mindful' wonen en halen de wereld in huis.

 

Niet koel

Tinten die rechtstreeks aan de natuur ontleend zijn, zoals Denim Drift, ogen niet koel en formeel, maar net gemoedelijk en onconventioneel. De natuur in huis halen doe je ook door natuurlijke materialen als rotan, riet en bamboe te gebruiken.

Bron: Levis
Deel dit artikel:

Onze partners