Hahbo’s houtbouwsysteem voor schoolgebouwen wint Henry van de Velde-label 2013

Llexx, het modulaire systeem voor schoolgebouwen dat houtbouwbedrijf Hahbo in samenwerking met designer Axel Enthoven ontwierp, ontving recent het Henry van de Velde-label. Dit wordt jaarlijks uitgereikt door Design Vlaanderen.
Llexx, het modulaire systeem voor schoolgebouwen dat houtbouwbedrijf Hahbo in samenwerking met designer Axel Enthoven ontwierp, ontving recent het Henry van de Velde-label. Dit wordt jaarlijks uitgereikt door Design Vlaanderen


Alternatief voor ‘klascontainers’

Het tekort aan schoolgebouwen blijft nijpend. Houtbouwbedrijf Hahbo ontwierp daarom met Axel Enthoven een gemakkelijk te monteren modulair bouwsysteem waarmee zowel tijdelijke als permanente klaslokalen kunnen worden gebouwd. De makers beschrijven het zelf als een ecologisch verantwoord alternatief voor de typische ‘klascontainers’.


Ecologisch en esthetisch


Llexx tracht ecologie en esthetiek te combineren. Enthoven ontwierp in het verleden al trams, bussen en treinen, allen objecten die een lange levensuur en dus een zekere tijdloosheid dienen te bezitten. Volgens dit principe werd ook bouwsysteem Llexx bedacht, wat er zeker toe heeft bijgedragen dat ze nu het Henry van de Velde label in de wacht slepen.


Staal en hout staan in voor een tijdloze uitstraling.


Henry van de Velde label

Het Henry van de Velde label is een internationaal en officieel erkend kwaliteitslabel dat goed vormgegeven producten in de kijker zet. Design Vlaanderen lauwert jaarlijks ontwerpen die beantwoorden aan de strengste kwaliteitscriteria uit zowel de hedendaagse toegepaste kunst alsook de industriële en grafische vormgeving. De gelabelde LLEXX krijgt volop aandacht in het Vlaams Parlement tijdens de uitreiking op 21 januari 2014. Foto’s worden gedurende 2 maanden tentoongesteld in de prachtig gerenoveerde zaal De Loketten.
De modulaire scholen kunnen zowel tijdelijk als permanent gebruikt worden.

Deel dit artikel:

Onze partners