Hans Verstuyft Architecten laureaat VOLA fotowedstrijd INTERIEUR 2014

VOLA is een Deense fabrikant van design sanitair kraanwerk. Ter gelegenheid van INTERIEUR 2014 organiseerde VOLA een fotowedstrijd voor architecten, interieurarchitecten en designers. Een professionele jury koos de uiteindelijke winnaar: Hans Verstuft Architecten uit Antwerpen.

Traditie en kwaliteit

VOLA organiseerde nu al voor de vierde keer een fotowedstrijd voor INTERIEUR. Bij elke editie blijkt de kwaliteit van de ingezonden beelden dan ook te stijgen. Dit jaar namen meer dan 65 architecten en interieurarchitecten deel. Uit meer dan 300 foto’s werd eerst een longlist van 23 foto’s gemaakt. Daaruit destilleerde de jury dan de shortlist van 5 foto’s waaruit de uiteindelijke laureaat werd gekozen. De jury bestond dit jaar uit Stefan Martens, voorzitter van het AiNB – Dieter Van Den Storm, freelance design journalist – en Frederik Vercruysse, professioneel fotograaf.

Als laureaat werd een foto van Hans Verstuyft Architecten gekozen. Een beeld van een project van Pascal François Architecten door fotograaf Thomas De Bruyne was goed voor de tweede plaats. De derde plaats was weggelegd voor een foto ingestuurd door architect Frederic Kielemoes, eveneens genomen door fotograaf Thomas De Bruyne.

Kunstzinnig en prikkelend

De jury legt uit wat maakt dat deze foto’s zo opvielen: “De foto van Frederic Kielemoes die op de derde plaats eindigde, sprak aan door de lichtwerking en de harmonische compositie. Het beeld van Pascal François Architecten overtuigde door de grafische kracht en de intrigerende lichtwerking in het interieur. De winnende foto van Hans Verstuyft Architecten charmeerde ons vrijwel onmiddellijk door de kunstzinnige ondertoon. Het beeld roept vragen op: is het een werf, bijkeuken of garage? Wat gebeurt er in dit beeld? Ook de atypische integratie van VOLA in combinatie met de uitgietbak maakt het beeld des te interessant en prikkelend.”

De winnaar krijgt een vliegreis voor 2 personen naar Kopenhagen, inclusief overnachtingen in Room 606 van het Radisson Blu Royal Hotel. De winnaar van de tweede prijs krijgt een fotoreportage door een professionele fotograaf van één van hun projecten waar VOLA werd in toegepast. U vindt de winnende foto en de foto’s van de genomineerden ook op de website.

Bron: VOLA

Deel dit artikel:

Onze partners