HAROL lanceert rolluiken uit sterk isolerend aluminium

Met de winter voor de deur wordt er volop geïnvesteerd in de energiezuinige woning. Wie rolluiken plaatst, kan bij HAROL nu ook kiezen voor de nieuwe Thermo-lamellen, de eerste aluminium lamellen die beter isoleren dan de beste pvc variant. “Rolluiken zijn nog steeds de beste manier om je te wapenen tegen de stijgende energiefactuur. Voor het eerst kan dat nu ook met aluminium lamellen”, klinkt het bij HAROL.

Uiteraard begint elke energiebesparing bij een goede isolatie en beglazing. Maar uiteindelijk is de bouwschil maar zo sterk als zijn zwakste plek. Om energieverlies aan de ramen uit te sluiten, worden rolluiken nog steeds als de beste oplossing beschouwd. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in de zogenaamde ∆R-waarde (Delta-R-waarde). Hoe hoger die waarde, hoe beter het materiaal isoleert. Traditioneel isoleert pvc beter dan aluminium, maar daar komt verandering in.

Joris Draelants, verantwoordelijke onderzoek & ontwikkeling van HAROL: “Wij investeren in slimme verbeteringen die resulteren in meer comfort, veiligheid, energiebesparing en esthetiek voor de gebruiker. De ALU42 THERMO-lamel is de eerste in het HAROL gamma met een ∆R waarde van 0.25 m² K/W.”

Ter vergelijking: een standaard aluminium lamel heeft een ∆R waarde van 0.14 m² K/W, een standaard PVC lamel ongeveer 0.21 m² K/W. De Thermo-lamel is dus de eerste aluminium lamel die effectief een beter isolatiewaarde biedt dan de meest isolerende pvc-lamel, en dat is een primeur.


Luchtbuffer

De nieuwe lamel ALU42 THERMO heeft een speciale coating met reflecterende aluminiumdeeltjes, die de warmte van binnen terugkaatst. Zo wordt de luchtlaag tussen het raam en het rolluik continu opgewarmd, als een warm schild of luchtbuffer voor het raam.

De nieuwe lamel is geschikt voor zowel inbouw, opbouw- als voorzetrolluiken. Afhankelijk van de oprolling bevindt zich de speciale coating aan de bolle of de holle kant, maar dus steeds naar het raam gericht. ALU42 THERMO kan geplaatst worden op manuele of geautomatiseerde rolluiken.

 

Deel dit artikel:
Contacteer HAROL PROJECTS
Onze partners