Harol lanceert superisolerend rolluik

Harol brengt een nieuw type rolluik op de markt dat energie en comfort in woningen verder optimaliseert. Het geheim van het nieuwe opbouwrolluik OB900 THERMO schuilt in een nieuwe vorm van isolatie in de kast. Rolluiken worden steeds belangrijker op het vlak van luchtdichtheid en isolatie in de bouwschil.

Opbouwrolluiken worden voorgemonteerd op het raamkozijn en als één geheel geplaatst. Dat is erg praktisch op het vlak van plaatsing, maar in principe zijn het potentieel zwakke plekken in de bouwschil op het vlak van luchtdichtheid en thermische en akoestische isolatie. Warmte kan ontsnappen, koude en lawaai kunnen binnendringen. De productontwikkeling bij Harol focust dan ook sterk op het uitschakelen van dat soort bouwknopen.

 

Comfort en welzijn

Met een U-waarde van 0,43 W/m2.K zet Thermo OB900 de beste isolatiewaarde in de markt. Ter vergelijking: driedubbel glas met de beste U-waarde haalt plusminus 0,6 W/m2.K (bij de U-waarde geldt: hoe lager, hoe beter). Ook het akoestische comfort neemt toe: 45 dB bij rolluik neer, tot 43 dB bij rolluik op. Kortom, het rolluik zorgt voor meer comfort en welzijn, energiebesparing én een duidelijke meerwaarde voor woning.

 

Polystyreenschuim

Om tot deze waarden te komen, maakt Harol gebruik van een innovatie als isolatiemateriaal in de kast op basis van polystyreenschuim. De kenmerkende zwarte parels hebben als grondstof grafietkorrels. De grafietdeeltjes verstrooien de warmtestraling door reflectie en absorptie. Hierdoor wordt het transport van thermische energie in het materiaal aanzienlijk verminderd.

 

Gemotoriseerd

Het nieuwe rolluik is gemotoriseerd beschikbaar, van standaard elektrisch tot bi-directioneel, en vanop afstand bedienbaar met smartphone of tablet (io-homecontrole technologie van Somfy). OB 900 Thermo is met twee types lamellen beschikbaar en kan uitgerust worden met de superstille motor SilensioTM. Tot slot biedt Harol alle RAL-kleuren en een breed gamma structuurlakkleuren aan tegen standaardprijs.

Deel dit artikel:

Contacteer HAROL PROJECTS

Onze partners