Harol stelt Solar-luik en nieuwe Patio-modellen voor op Polyclose

Harol - producent van zonweringen, rolluiken en sectionale poorten - stelt enkele nieuwe producten voor op Polyclose. Het autonome Solar-luik en de architecturale Patio-overkapping zijn de belangrijkste nieuwigheden.
Harol - producent van zonweringen, rolluiken en sectionale poorten - stelt enkele nieuwe producten voor op Polyclose. Het autonome Solar-luik en de architecturale Patio-overkapping zijn de belangrijkste nieuwigheden. Verder heeft men het OB450-oprolluik technisch vernieuwd.

Solar-luik

Het Solar-luik is een nieuw concept van Harol. Het luik is een autonoom systeem dat op zonne-energie werkt en bijgevolg geen elektrische voeding nodig heeft. Het zonnepaneel is vervaardigd van amorf silicium. Daardoor heeft het Solar-rolluik van Harol een hoger rendement: Het kan gebruikt worden bij slecht weer en indien een klein deel van het paneel in de schaduw staat, heeft dit geen rendementsverlies tot gevolg.

Patio-overkapping

Het Patio-gamma werd vorig jaar al gelanceerd, maar wordt nu aangevuld met vier nieuwe modellen: de Patio Still, Patio Infinity, Patio Evo en Patio One. De Patio is een overkapping die een oplossing biedt voor wie van terras, balkon, zwembad of tuin wil genieten, ongeacht het weer. De nieuwe modellen bestaan uit aluminium extrusieprofielen en inox bevestigingsmateriaal.


De Patio-overkapping zorgt ervoor dat je ook bij slecht weer buiten kunt zittenPATiO STIL is ontworpen om volledig open te laten. Deze overkapping heeft een doorlopende voetstijl, een doorlopende draagbalk en een geïntegreerde goot voor de regenafvoer. De voorste voetpalen kunnen recht gezet worden of onder een hoek geplaatst worden voor een specifiek designaccent.

PATiO INFINITY heeft dezelfde voetpalen en eenzelfde geleider- en gootprofiel als PATiO STIL, met dat verschil dat het gootprofiel op de voetpaal is gepositioneerd. Zo kan je de zijkanten mooi afsluiten met een wind- en regenafscherming.


De Patio-modellen bestaan uit aluminium extrusieprofielen en inox bevestigingsmateriaalPATiO ONE telt één groot geleiderprofiel waarin alle andere profielen zijn weggewerkt. Goed voor een massieve, strakke overkapping tussen twee muren. PATiO EVO vertrekt vanuit hetzelfde profiel maar combineert met robuuste voetpalen en geïntegreerde goot.

Oprolluik OB450


Harol heeft het design van het oprolluik OB450 verbeterd. Aan het uiterlijk heeft men niets veranerd, maar technisch werd het één en ander aangepast.

Allereerst is het frontpaneel voortaan één profiel, zodat je geen aanslagprofiel moet opklikken. Het bodempaneel heeft nu een afronding voor een betere inloop. Ook de console werd technisch verfijnd. Er is een positioneervoetje aangezet zodat de geleiders altijd op de juiste plaats kunnen worden gemonteerd. De uitgangen voor koord, lint en kabel zijn beter gepositioneerd. Verder zijn de geleiders aangepast – 40 mm breed in plaats van 34 mm – en worden de uitbreidingsstukken voor zowel hor als grotere kastprofielen nu beide achteraan opgeklikt. Ook is de inlooptrechter voorzien van een adapterstuk dat simpelweg kan afgeklikt worden voor toepassingen met maxilamellen.


Het OB-oprolluik werd technisch vernieuwd

Maak kennis met de nieuwigheden op de Polyclosebeurs op 13, 14 en 15 januari in Flanders Expo, Gent.


Deel dit artikel:
Onze partners