Harol stelt vernieuwde gamma screens voor op BATIBOUW 2014

Binnen enkele maanden stelt Harol op BATIBOUW een nieuwe generatie screens voor, die volgens het bedrijf energie besparen én comfort en esthetiek bundelen. Zo zijn er onder meer de zonneschermen met geïntegreerde ledverlichting.
Binnen enkele maanden stelt Harol op BATIBOUW een nieuwe generatie screens voor, die volgens het bedrijf energie besparen én comfort en esthetiek bundelen. Zo zijn er onder meer de zonneschermen met geïntegreerde ledverlichting.
Bouwen en verbouwen is een zaak van energiebeheer geworden. “Onze zomers worden warmer, oververhitting in de woning zal meer voorkomen. Zonwering maakt dan ook integraal deel uit van een energiezuinige woning, en innovatie zorgt voor steeds betere thermische en akoestische isolatie. Nooit eerder kreeg je zo veel terug voor de investering in een screen,” zegt Joris Draelants, verantwoordelijke productontwikkeling van Harol.

De screens SC700 BASIC en SC800 AERO zijn oplossingen voor renovaties en bestaande ramen. De vorig jaar gelanceerde opbouwscreen SC900 ISO behoorde al tot de nieuwe generatie en gaat een stap verder. “Met de twee nieuwkomers SC910 PURE en SC1000 ENVIRO kijken we resoluut ook naar de markt van nieuwbouw en de allerhoogste energie-eisen. Kortom, van renovatie tot passiefbouw, er is nu voor elke behoefte een passende oplossing,” zo klinkt het.

Zo zit de nieuwe screen ‘SC1000 Enviro’ onzichtbaar in de spouw verborgen. Er is geen perforatie van de bouwschil, geen koudebrug, geen invloed op het pleister- of schilderwerk. Opvallend handig is het clipsysteem om eventueel een hor te plaatsen. De onderlat is volledig geïntegreerd, zodat de screen in opgerolde toestand onzichtbaar is aan de buitenkant van de woning. Toe aan een nieuwe screendoek? Dan kan dit zeer efficiënt en makkelijk via de onderkant, waarbij de doekrol en motor eenvoudig uitgeschoven kunnen worden.
Wie zelf voor de isolatie wil zorgen, kan aan de slag met de tweede nieuwkomer, de ‘SC910 Pure’ die zonder isolatie geleverd wordt. Een ‘naakte’ versie als het ware, waarbij de installateur de isolatie naar wens of behoefte kan invullen. Over windschade of storend lawaai van doeken hoeft men zich geen zorgen te maken. Beide nieuwe screens zitten in de zijdelingse geleiders windvast tot 140 km/h.Voor extra sfeer tijdens zomerse avonden zorgt HAROL met de eerste geïntegreerde ledverlichting op de populaire LX530 zonwering. Met de dimbare, energiezuinige verlichting vervult zij een dubbele functie: zonwering overdag, sfeerschepper na zonsondergang. Dit dankzij een ‘warmwit’ licht, en doordat de ledstrip niet op de knikarmen maar discreet in de cassette is verwerkt, kan je de verlichting zowel in open als gesloten toestand gebruiken. Een optioneel RGB kleursysteem zorgt voor de finishing touch.

Het gehele aanbod vindt u hier terug.

Van pastorie tot strak-modern

Tot slot is het ook in de markt van de sectionale poorten de doelstelling van Harol om een ruim gamma aan te bieden dat past bij elke bouwstijl. Bij de poortpanelen werd de keuze uitgebreid van 10 naar 12. De nieuwelingen hebben ofwel een horizontale groef voor de modernere look, ofwel de verticale profileringen die beter passen bij een fermette- of pastoriestijl. Verder zal ook het kleurengamma uitgebreid worden met de bekende Renolit-folies voor een nog betere afstemming op de ramen en deuren.

Deel dit artikel:

Onze partners