Harol stuurt installateurs naar vakopleiding

Ruim 50 installateurs bij Harol - een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige zonwering, rolluiken, screens en buitenlevenoplossingen in Europa - kregen al de ES-SO-vakopleiding voor klantgericht energieadvies.

Terwijl de energierprijzen uit de pan vliegen, is het belangrijk in te zetten op duurzame, energie-efficiënte oplossingen. Om consumenten nog beter bij te staan met advies op maat, nam een 50-tal adviseurs en installateurs van Harol deel aan de gecertificeerde vakopleiding ‘Smart Solar Shading Advisor’. Met deze intensieve opleiding blijft Harol het belang promoten van zonwering als structurele en energiezuinige oplossing in de strijd tegen oververhitting (tijdens warme perioden) en bron van gratis zonnewinsten (tijdens koude wintermaanden).

De vakopleiding

Om gebouwen klimaatbestendiger te maken én minder energieafhankelijk, zet Harol in innovatieve producten maar sterkt ook de verdere professionalisering van zijn zonweringinstallateurs aan. Zij kregen de afgelopen weken een vakopleiding van koepelorganisatie ES-SO (European Solar Shading Organisation). De opleiding gaat – na het afleggen van een succesvolle test – gepaard met een certificaat dat 5 jaar geldig is. De focus van de vakopleiding: de vele facetten van zonwering om het thermisch en visueel comfort in gebouwen te verhogen.

Concreet

Zo komen volgende onderwerpen aan bod tijdens de vakopleiding: de instraling van de zon op een gevel, oriëntatie van de woning en ramen, de reflectie van verschillende materialen, de recente wetgeving en EPB-vereisten rond zonwering, het nut van automatisering, het verhogen van warmteconductiviteit en algemene tips om oververhitting te vermijden in goed geïsoleerde gebouwen.

Een optimaal binnenklimaat

Ann Van Eycken, secretaris-generaal ES-SO staaft: "Na deze cursus, ontworpen door de ES-SO Academy voor professional development, kunnen de deelnemers op een onderbouwde manier de consument adviseren over de verschillende slimme zonweringoplossingen die er vandaag op de markt zijn."

"Daarbij kunnen ze heel gericht de positieve impact van zonwering op het binnenklimaat schetsen, van minder oververhitting en verblinding tot meer isolatie, productiviteit of welzijn. Voor de consument is dat erg dankbaar advies nu de energieregelgeving alsmaar complexer wordt, de energiefacturen de pan uit swingen én zonwering een steeds grotere rol speelt in het energievriendelijk maken van een woning."

Bron: Harol
Deel dit artikel:

Onze partners