Harols zonnescherm Lux wint Archiproducts Design Award 2022

Annick Draelants (links) en Isabelle Wintmolders (rechts) nemen de award in ontvangst in Milaan.
Zonnescherm Lux
Zonnescherm Lux
Zonnescherm Lux
Zonnescherm Lux
Zonnescherm Lux

Harol ziet zijn innovatief designconcept opnieuw bekroond met een internationale designprijs. Na de Red Dot Award sleept Lux nu namelijk ook de Archiproducts Design Award in de wacht. De high-end zonwering met exclusieve 'Invisibly Wired’-armen creëert niet alleen bescherming en schaduw, maar geeft het terras ook alle comfort. Woensdagavond mocht CEO Annick Draelants de award in ontvangst nemen tijdens de prijsuitreiking in Milaan.

Minimalistische vormgeving, maximaal comfort

Binnen de nieuwe generatie zonwering van Harol is Lux een blikvanger. De jury van de Archiproducts Design Awards 2022 lauwerde de zonneluifel in de categorie Outdoor om zijn minimalistische vormgeving en maximale comfort, als resultaat van een doorgedreven investering in duurzame innovatie. Zo zijn de staalkabels niet langer zichtbaar en komen de sobere vormen van de knikarmen helemaal tot hun recht. Bovendien zijn deze Invisibly Wired-armen getest op 25.000 cycli, wat neerkomt op tweemaal per dag openen en sluiten gedurende 25 jaar of een leven lang natuurlijke verkoeling. De strakke lijnen en kubistische kast van Lux laten zich vlot integreren in een minimalistische architectuur en passen tegelijk bij klassiekere woningen. 

“We zijn erg trots op deze award”, stelt Annick Draelants, CEO van Harol. “Als pionier in het creëren van natuurlijke koelte onderscheiden we ons graag met duurzame totaalconcepten die opgaan in hun omgeving. Esthetiek speelt hierbij een belangrijke rol en deze award is hiervan een mooie bevestiging.”

Natuurlijke koelte

Dankzij Lux creëer je natuurlijke koelte van formaat: tot 28 m2 schaduw op je terras, met een uitval tot 4 meter en een breedte tot wel 7 meter. Ook is Lux koppelbaar tot 12 meter, voor nog meer schaduw in eenzelfde strakke look. Deze royale schaduwzone kan nog uitgebreid worden met een automatisch bedienbare volant in de voorlijst, die kan zakken tot 2 meter. Dit is dus ideaal om niet alleen de warmte, maar ook het verblindende effect van een laagstaande zon te weren. Verder kan je Lux uitrusten met dimbare ledverlichting – direct of indirect, in kast, voorlijst en armen – en verwarming. Ook de veilige sensoren laten je zorgeloos genieten van het buitenleven.

Technische fiche Lux

  • Breedte: tot 7 m
  • Uitval: tot 4 m
  • Koppelbaar: tot 12 m
  • Gewicht: ± 19 kg/m
  • Elektrische variovolant: max. 2 m
  • Volant: 25 cm
  • Hellingsgraad 10° tot 40°
  • Verschillende ledverlichtingsopties
  • Bestand tegen windstoten tot 5 Beaufort
Bron: Harol
Deel dit artikel:
Onze partners