Helia levert inbouwdozen voor Post X in Berchem

Post X : een stedelijk vernieuwingsproject van IRET Development met een gezonde mix van voornamelijk een kantoor- en schoolprogramma aangevuld met retail en ontspanningsmogelijkheden. Het ontwerp is van de hand van Stéphane Beel Architects en Jaspers-Eyers Architects. VK Architects & Engineers stond in voor het technisch concept, ITB nam de uitvoering voor zijn rekening. 

Het gebouw wordt opgetrokken volgens de modernste technieken waaronder betonkernactivering. “Voor de integratie van elektrotechnieken in dergelijke constructies is een gestructureerde aanpak zeker vereist”, klinkt het bij Helia.  “Kernwoorden zijn planning, coördinatie en communicatie. De landmeter zet alle inbouwpunten uit waarna de installateur de inbouwdozen monteert. Vervolgens wordt het onderste wapeningsnet geplaatst, de leidingen getrokken en verdere wapening aangebracht. Finaal wordt er beton gestort.”

“In dit project, goed voor vijf gebouwen met elk zes verdiepingen, tellen we 275 plafondinbouwdozen (1265-50 en 1227-50) per verdieping voor zowel verlichting als brand- en rookdetectie. Het zou onbegonnen werk zijn dit achteraf te moeten uitvoeren door middel van kernboringen.  Financieel een dure en tijdrovende onderneming, en risicovol omdat je de leidingen zo kan beschadigen”, besluit Helia. 

Bron: HELIA

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage