Helioscreen Projects introduceert geruisloze zonwering op Architect@Work

De divisie Helioscreen Projects van Hunter Douglas stelde op de afgelopen editie van Architect@Work in Luik zijn nieuwe generatie verticale, oprolbare zonneweringen voor, ProScreen ZIP. Het bedrijf integreerde in zijn nieuwe reeks een aantal oplossingen voor problemen die vaak voorkomen bij zonneweringen.

Eenvoudige integratie in spouw

Naast Kortrijk deed de vakbeurs Architect@Work dit jaar ook de Luikse Expo aan. Hunter Douglas was ook in het Franstalige landsgedeelte weer present en stelde er bij monde van zijn subdivisie Helioscreen Projects een nieuw ontwikkelde zonnewering voor. ProScreen Zip is een buitenzonwering die speciaal is ontwikkeld voor ontwerpers die ook de lichtinval van vensters die in nissen of spouwen zijn gemonteerd willen controleren.

 

Geluids- en onderhoudsproblemen opgelost

Het probleem bij dit type oprolbare zonweringen is echter vaak dat het onderhoud moeilijk verloopt omdat de ingebouwde mechaniek niet langs de voorkant kan worden geopend. De Recess 95-kast verhelpt dit euvel met een opening die langs de onderkant van de zonwering bereikbaar is.

Ook het rammelen van bepaalde onderdelen als gevolg van de wind is bij zonneweringen dikwijls een bron van frustratie. Daarom ontwikkelde Helioscreen Projects de zogenaamde ‘noise reduction insert’, een geleidingsblokje met daarin een vering die de schokken veroorzaakt door de wind opvangt. Dit onderdeel wordt op de onderste lat bevestigd en dempt het gerammel volledig.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage