Helioscreen Projects introduceert pvc-vrije Screen Nature Ultimetal-zonwering

Met de introductie van Screen Nature Ultimetal (SNU) combineert Hunter Douglas een zeer hoog visueel en thermisch comfort met uitstekende milieu- en brandeigenschappen en een fors lager energieverbruik. De reflectielaag uit glasvezel en aluminium (factor 70%) combineert duurzaamheid met hoog daglicht- en klimaatcomfort. 

Screen Nature Ultimetal

De zonwering bestaat uit glasvezel met een aluminium reflectielaag. Glas is een volkomen natuurlijk en duurzaam materiaal: milieuvriendelijk, onbrandbaar (brandveiligheidsklasse 0) en vrij van chemische geuren en giftige dampen. Daarnaast is de SNU-zonwering door zijn extreem lage VOC-emmissiewaarden Greenguard-gecertificeerd (Greenguard Certificate of Compliance Cert. no. 44878-420).

Voor een kantoor met veel glas kan de benodigde hoeveelheid energie voor koeling met zo’n 25% worden gereduceerd. De eminente licht- en warmtereflectie halveert de binnenkomende zonnewarmte, zodat 's zomers een veel kleinere koelcapaciteit volstaat. Gemaakt van glasvezel met een aluminium reflectielaag is de zonwering onbrandbaar, pvc-vrij, reukloos, vrij van giftige dampen en bovenal recycleerbaar.

 

Onbrandbaar & geurloos

Wouter Beck, director GreenTech bij Hunter Douglas: "Glasvezel-zonwering wordt vaak voorzien van een beschermende laag pvc. Dit materiaal biedt weliswaar een goede bescherming, maar is in productie niet het meest milieuvriendelijke materiaal en is moeilijk recycleerbaar. Het garen van Screen Nature heeft een gepatenteerde anorganische coating die voor een goede bescherming zorgt. Dankzij deze coating behaalt Screen Nature twee bijkomende voordelen: het materiaal is onbrandbaar en geurloos omdat weekmakers ontbreken."

 

Energiebesparing op koeling

Met een reflectiefactor van 70% weerkaatst het aluminium het binnenkomende zonlicht en houdt het ook veel warmte tegen. Productmanager Job Hoevenaars van Hunter Douglas: "Het doek halveert de zonnewarmte van 0.32 g-waarde naar 0.15 g-waarde die door het raam naar binnen komt. Hierdoor is men 's zomers ook zonder veel bijkoeling verzekerd van een aangenaam binnenklimaat. Op deze manier volstaat een kleinere koelinstallatie. Het energieverbruik daalt aanzienlijk met bijvoorbeeld 25 procent energiebesparing op koeling. Daarmee is de SNU-zonwering ook bij uitstek geschikt voor projecten die moeten voldoen aan hoge EPC-eisen en duurzame certificeringsystemen als BREEAM-NL en LEED."

Screen Nature Ultimetal combineert duurzaamheid met een zeer hoog daglicht-, zicht- en klimaatcomfort. De zonwering houdt vrijwel alle hinderlijke schittering buiten, terwijl de minuscule gaatjes in het doek voldoende lichtinval (5 à 7%) en openheid (4,5-5%) waarborgen. Daarmee creëert men een aangenaam licht en werkklimaat met behoud van een scherp doorzicht naar buiten.

De Screen Nature Ultimetal-zonweringcollectie wordt toegepast in het project rolgordijn systemen van Hunter Douglas, EOS500. Dit innovatieve rolgordijnsysteem heeft een modulaire opbouw die bestaat uit 300 onderling uitwisselbare onderdelen, waarmee rolgordijnen exact op maat van een project gemaakt kunnen worden. Het rolgordijn is leverbaar in de maat van maximaal 2.40 x 6 meter, in de kleuren titanium, inox, iron, platinum, carbon, brons en black diamond, en indien gewenst ook zonder aluminium reflectielaag. 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage