Helioscreen Projects lanceert zonwering met uitgebreid kleurengamma

Dankzij het uitgebreide kleurenaanbod van de External Venetian Blinds van Helioscreen Projects, een divisie van Hunter Douglas Belgium, kan nu gekozen worden voor kleur op maat voor de architectuur van een gebouw.

Deze jaloezieën zijn voortaan ook verkrijgbaar in houttinten, duo-tones en frost kleuren. Met de External Venetian Blinds is de inval van zonlicht en de impact van zonnewarmte eenvoudig te reguleren. Dit draagt bij tot een comfortabel binnenklimaat en een verbeterde energie-efficiëntie. De gebruiker kan de zonnewarmte zelf buitensluiten waardoor de binnentemperatuur gematigd blijft. Hierdoor is ook  minder energie nodig om de ruimte van bijvoorbeeld een kantoorgebouw af te koelen. De External Venetian Blinds zijn duurzaam geproduceerd: de lamellen bestaan voor 70 tot 80 procent uit gerecycleerd aluminium.

 

Hedendaagse trends

Helioscreen Projects breidt het assortiment External Venetian Blinds uit met een nieuwe kleurencollectie om aan te sluiten op de hedendaagse trends in de architectuur. Deze buitenzonwering is nu ook beschikbaar in de houttinten, duo-tones en frost kleuren. De duo-tone lamellen zijn aan de bovenzijde wit, grijs of antraciet en aan de onderzijde grijs. Hiermee wordt het licht gelijkmatig in het gebouw verspreid. De frost collectie is verkrijgbaar in wit, grijs en zwart en geeft de indruk dat de lamellen met ijs bedekt zijn.  Naast dit basis assortiment, zijn de External Venetian Blinds op aanvraag in elke kleur leverbaar. Deze buitenzonwering met horizontale lamellen zorgen voor een optimaal gebruik van zonlicht en verminderen de hinderlijke schittering op bijvoorbeeld een computerscherm.

Bovendien dragen de External Venetian Blinds bij aan het regelen van zonnewarmte. Lamellen, gemonteerd vóór helder isolerend glas, kunnen de overdracht van zonnewarmte naar binnen met meer dan 95% van de rechtstreekse zonnestraling reduceren. Dit is het geval met een zonnehoogte van 40 graden en wanneer de lamellen slechts vijf graden zijn gekanteld. Een antraciet lamel in combinatie met glas blokkeert dan zelfs 97 procent van de directe zon. Grote contrasten worden uitgeschakeld met behoud van goed zicht naar buiten. Dit creëert een aangenaam binnenklimaat en zorgt ook voor een besparing op verkoeling van de binnenruimte.

 

Gerecycleerd materiaal

De jaloezieën kunnen manueel maar ook geautomatiseerd bestuurd worden via een gebouwbeheersysteem waarbij de besturing centraal wordt geregeld, afhankelijk van de waarden die wind- en zonnemeters doorgeven. De aluminium lamellen bestaan voor ruim 70 procent uit gerecycleerd materiaal en zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en diktes, variërend van 50 tot 100 millimeter breed en van 0,2 tot 0,45 millimeter dik.

De External Venetian Blinds zijn onlangs toegepast in het kantoor van olieconcern Statoil in de Noorse plaats Fornebu. Het gebouw won de eerste prijs in de categorie ‘Commercial’ van de WAN (World Architecture News) Awards 2012. In totaal zijn 2200 External Venetian Blinds en 300 EOS500 Roller Blinds toegepast. Het pand heeft een oppervlakte ruim 67.000 vierkante meter. 

Deel dit artikel:

Onze partners