Het raam van de toekomst voor een juweel aan de kust

© Yvan Glavie
© Yvan Glavie
© Yvan Glavie
© Yvan Glavie
© Yvan Glavie
© Yvan Glavie

Op de hoek van de Zeelaan en de Markt in De Panne springt het hedendaagse appartementsblok Mon Bijou meteen in het oog. De raamsystemen Star75 en Ultraglide-schuiframen van Aliplast komen helemaal tot hun recht in de gelijkvloerse handelsruimte en 14 appartementen.

Aliplast Aluminium Systems is al meer dan 35 jaar een van de belangrijkste spelers in het ontwikkelen en produceren van aluminium raam- en deursystemen. Voor het project Mon Bijou viel de keuze op hun raamsysteem Star75.

“De logische keuze, dit is het raam van de toekomst”, zegt Aliplast-salesmanager Jourik Duwez. “De strakke vormgeving in combinatie met de performante isolatie zijn ideaal voor lage energiewoningen, zowel nieuwbouw als renovatie. De eindeloze mogelijkheden in keuze van het beslag garanderen dat de Star75 zeer inbraakveilig is. Ook de akoestische prestaties dragen sterk bij tot een verhoogde comfortbeleving van de bewoners.”

In de winkelruimte op het gelijkvloers zit een hoekig gebogen facettenraam in glas-op-glas-uitvoering. Daarnaast werden Ultraglide-schuiframen geplaatst. “De Ultraglide is het ideale schuifsysteem voor grote glasoppervlakten met een zeer hoge thermische waarde. Het vleugelgewicht van dit schuifraam kan tot 440 kilogram gaan met een hefschuifsysteem.”

De Ultraglide is beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Voor Mon Bijou viel de keuze op een monorail uitvoering, die een schuivend gedeelte combineert met een vaste beglazing die rechtstreeks in het buitenkader wordt geplaatst. Dit resulteert in een uiterst slank en minimalistisch schuifraam.

Kwaliteitsgarantie door Aliplast

Aliplast ontving voor zowel de Star75 als de Ultraglide een C2C-certificaat. “C2C of Cradle to Cradle betekent dat producten na gebruik kunnen worden hergebruikt in een nieuw product of als grondstof kunnen dienen. Materiaal eindigt dus niet op de afvalberg. Zo dragen we ons steentje bij aan de bescherming van het milieu.”

"Doordat we alle processen in eigen hand houden, kunnen we ons flexibel opstellen." Aliplast staat garant voor kleurkwaliteit. “We bieden onze profielen aan met een lakgarantie van 15 jaar of zelfs 25 jaar voor een selectie van 60 kleuren. Een mooie meerwaarde tegenover de gangbare tien jaar. Dat kan omdat we het Qualicoat Seaside-label hebben en al het poederlakwerk zelf uitvoeren. Voor de garantie van 25 jaar gebruiken we poeders van klasse 2: die hebben een veel hogere weerstand tegen uv-straling en behouden dus beter hun originele kleur.”

Alles onder één dak

Aliplast opereert onder het motto ‘Alles onder één dak’: zowel het extruderen, poederlakken als isoleren van de aluminium profielen gebeurt in hun vestiging in Lokeren. Volgens salesmanager Jourik Duwez is het de combinatie van deze belangrijke processen die het bedrijf onderscheidt van de concurrentie.

“Andere systeemhuizen geven sommige van die processen doorgaans uit handen”, zegt hij. “Het feit dat Aliplast deze kernprocessen inhouse beheert, heeft grote voordelen voor onze partners, de professionele raamfabrikanten. We hebben de kwaliteitsprocessen zelf in de hand en hangen dus niet af van leveranciers. Aangezien we alles zelf doen, zijn we bovendien zeer flexibel. We hanteren ook korte, en belangrijk, zeer betrouwbare leveringstermijnen. Alle materialen die we produceren, leveren we zelf bij onze klanten. Zij produceren met onze materialen afgewerkte ramen, deuren en schuifelementen en plaatsen ze uiteindelijk bij de eindklant.”

Bron: Aliplast
Deel dit artikel:
Onze partners