Historisch gebouw krijgt een nieuwe wending

Wanneer EeStairs nieuwe trappen maakt en plaatst in een bestaand gebouw, of een gebouw van historisch belang, streeft de firma ernaar perfect gemaakte trappen af te leveren die óf het oorspronkelijke karakter van de architectuur behouden, óf iets echt verrassends toevoegen.

Het elegante Bentinckhuis in Den Haag werd gebouwd in de 18e en 19e eeuw, en veel van het oorspronkelijke materiaal is nog onaangetast. EeStairs maakte een grote wenteltrap gemaakt die vijf verdiepingen met elkaar verbindt. 

De vier verdiepingen hoge trap ziet er moeiteloos uit - een geometrisch perfecte witte spiraal met een naadloze balustrade en soffit. Maar het was een enorme fysieke uitdaging om de trap te installeren.

smalle straten

De trap was zo groot - en de historische straten rond het gebouw waren zo smal - dat het EeStairs-installatieteam de trapconstructie in delen moest vervoeren, waarbij ze soms auto's en muren net misten. Vervolgens hesen ze de elementen door het dak naar beneden zonder de balkons of de glazen gevel te beschadigen.

Tot slot werden de trapdelen met behulp van kleinere interne kranen en takels in hun juiste positie gehesen en vergrendeld. Alles moest tot op de millimeter nauwkeurig in elkaar passen.

Bron: EeStairs

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage