Hoe creëert u eenvoudig kenmerkende oppervlakken?

Veel mensen voelen zich overweldigd door de enorme hoeveelheid opties voor het ontwerpen van oppervlakken op de markt. En als ze eenmaal hebben besloten welk materiaal ze willen gaan gebruiken, is er waarschijnlijk weer een overvloed aan keuze. Wat zou u vinden van een tegelserie waarmee u snel en eenvoudig het juiste product kunt kiezen? En als u alle opties zou kunnen bekijken in één overzicht met afgestemde kleuren en texturen? Zou dat niet helpen om intuïtiever en sneller te werk te gaan? In dit artikel maakt u kennis met de Core Collection van Mosa, een tegelserie waarmee u eenvoudig kenmerkende oppervlakken kunt creëren.

De Core Collection is geïntroduceerd in september 2020 en brengt de drie populaire keramische vloertegelseries Solids, Terra en Quartz samen, deels door nieuwe kleuren toe te voegen die esthetische combinaties van verschillende series mogelijk maken. Sandra Smijers, ontwerper van de Core Collection: “Met de Core Collection hebben we onze vloertegelcollectie vereenvoudigd en zorgen we ervoor dat architecten en ontwerpers snel en eenvoudig het juiste product kunnen vinden voor hun projecten. Daarnaast hebben we de mogelijkheden om kenmerkende oppervlakken te ontwerpen uitgebreid door nieuwe kleuren, formaten, tegelvormen en patronen toe te voegen.”

De collectie omvat 39 tegelkleuren, drie verschillende tegeltexturen, diverse traditionele tegelformaten en zeven innovatieve tegelvormen en -patronen die volledig naar wens kunnen worden aangepast.

Ongekende creatieve vrijheid

Met de Core Collection kunnen lichte, donkere, warme en koele kleurtinten eenvoudig worden gecombineerd met gelaagde, poederachtige en robuuste texturen. Met de nieuwe kleuren die zijn toegevoegd, kunnen trends bovendien op een eigentijdse manier worden geïnterpreteerd en heeft de ontwerper nog meer keuze. De Core Collection biedt talloze ontwerpmogelijkheden in één handig overzicht, waardoor het voor architecten en ontwerpers makkelijker is dan ooit om de juiste tegels, vormen en patronen voor hun project te kiezen.

Modulaire tegelvormen

Nieuw in het portfolio van Mosa en onderdeel van de Core Collection zijn zeven innovatieve, modulaire tegelvormen. Hiermee voegt Mosa een nieuwe dimensie toe aan het ontwerpen van oppervlakken door eindeloze ontwerpmogelijkheden te bieden. Omdat alle tegels modulair zijn, kunnen ze worden gecombineerd om het juiste effect te bereiken en de juiste sfeer te creëren voor elk ontwerp en doel.

Met het oog op Mosa’s voortdurende inzet om een bijdrage te leveren aan milieu en maatschappij hebben alle producten van de Core Collection het Cradle to Cradle® Silver-certificaat. Bovendien wordt dankzij het slimme, modulaire ontwerp van de tegelvormen al het materiaal gebruikt. Smijers: “We snijden vormen uit tegels van 60 bij 60 centimeter. Doordat de tegels in hun geheel worden gebruikt, is er geen afval, wat aansluit bij de C2C-filosofie.”

Nieuwe tegelpatronen

De Core Collection brengt verschillende tegelseries samen, waardoor ontwerpers hun eigen mix-en-matchselectie kunnen samenstellen uit Solids, Terra en Quartz. Mosa biedt bovendien een uitgebreid aanbod vaste combinaties in op elkaar afgestemde patronen van kleuren, texturen en tegelvormen. “Bij de patronen die we promoten, wordt de vorm optimaal gebruikt om te zorgen dat er geen restmateriaal overblijft bij het leggen van de tegels. Onze vernieuwde Mosa Pattern Generator en de tool voor vormen op onze website helpen architecten en ontwerpers de juiste keuze te maken”, aldus Smijers.

Bron: Mosa
Deel dit artikel:
Onze partners