Hoe klimaatplafonds bijdragen aan akoestisch comfort

Op restaurant, op school, in een zorginstelling, een openbaar gebouw of op kantoor: het belang van een goede akoestiek is onbetwistbaar. Een akoestisch aangename omgeving zorgt voor rust, comfort, verstaanbare gesprekken, hogere productiviteit en minder stress. Trek akoestisch comfort door naar de werkvloer en je ziet een daling in ziekteverzuim, een stijging van productiviteit en een positief algemeen welbevinden. Maar hoe definieer je een goede akoestiek en hoe streef je ernaar? LCC Plafonds legt het voor je uit.

Interalu is producent en leverancier van metalen plafonds en klimaatplafonds en Belgisch marktleider in de sector.

“Akoestisch comfort is één van de talrijke voordelen die metalen plafonds biedt. In ruimtes waar veel mensen samenwerken of samenkomen, merk je heel snel wanneer de akoestiek niet goed is. Het werkt op het gemoed, het energieniveau van de aanwezigen daalt en een ongemakkelijk gevoel neemt over. Daarom voorzien we al onze plafonds van een akoestische laag die het geluid absorbeert. Dat geldt zo voor onze plafonds met open structuur maar ook met gesloten structuur.”, vertelt Carlo Miers, commercial director bij Interalu.

Architecturale vrijheid

“Metalen plafonds zijn nog steeds populair om diverse redenen: los van de robuustheid van het product, bieden onze plafonds dankzij de luxueuzere afwerking esthetisch veel mogelijkheden. De architecturale vrijheid wordt gevrijwaard omdat we voor elk project maatwerk leveren. Daarom kunnen we het plafond voorzien in elke gewenste kleur, afmeting en vorm. Doordat we ook nog eens diverse technieken zoals verlichting en verluchting naadloos kunnen integreren in het design, levert dat een knap resultaat op ”, vertelt Annemie Declercq, teamleader van LCC-Plafonds, gespecialiseerd in metalen plafonds.

“Daarenboven zijn onze metalen plafonds ook erg gunstig voor gebouwen met ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen.”, gaat Carlo Miers verder. “Ik ken gebouwen waar we meer dan 20 jaar geleden een plafond geplaatst hebben dat er vandaag nog steeds als nieuw uitziet en ook zo functioneert. Onze plafonds zijn van antistatisch materiaal en hierdoor onderhoudsvrij. Dat geeft nog eens extra gemoedsrust op lange termijn.”

“ Door de kennis en ervaring die we in huis hebben, kunnen we een brede waaier aan plafondoplossingen aanbieden: dit maakt dat we voor elk project en elk budget een geschikte oplossing hebben zonder in te boeten op kwaliteit. Dit geld ook voor de gewenste akoestische waarde.”, concluderen Carlo en Annemie.

Geperforeerde easyklima-plus

Tal van projecten maakten al gebruik van de plafonds van Interalu | LCC Plafonds. Zo ook Liantis in Kortrijk.

"Als specialist in human resources weet Liantis het belang van een aangenaam binnenklimaat naar waarde te schatten. Onze klimaatplafonds garanderen een optimaal akoestisch en thermisch comfort op de werkvloer van hun nieuwe kantoren. In de kantoren van Liantis in Kortrijk werd geopteerd voor een wit EasyKlima-Plus® klimaatplafond met de verlichting ingewerkt om een mooi en strak resultaat te bekomen. De panelen van ons klimaatplafond worden geperforeerd. Dankzij het akoestisch materiaal dat boven de panelen is weggewerkt, zorgt dit voor akoestisch comfort in de werkruimte maar zonder afbreuk te doen aan het design of aan de uitstraling. Dit zorgt voor een knap eindresultaat.”

Bron: LCC Plafonds
Deel dit artikel:
Onze partners