Hoe Mobalpa de kleur van het jaar 2023 verwerkt in keukens

© Mobalpa
© Mobalpa
© Mobalpa
© Mobalpa

De Pantone Viva Magenta, uitgeroepen tot kleur van het jaar door het Pantone Color Institute, weet mensen te prikkelen. De krachtige, levendige kleur wordt door Mobalpa zelfs al verwerkt in keukens. Door zowel de fronten van de meubels als de muren te bedekken met de Viva Magenta, wordt een zekere diepte gecreëerd in de ruimte met een geweldig resultaat als gevolg. ​

 

De kleur is gebaseerd op cochenille, een natuurlijke kleurstof waarvan de oorsprong teruggaat tot de oudheid en ligt ergens tussen framboosroos en keizerlijk rood. Een zeer levendige kleur zonder agressief te zijn, die enige reflectie vereist over de manier waarop hij is huis kan worden toegepast. ​

Kleine accenten om de aandacht te trekken

Aangezien de kleur levendig en krachtig is, hoeft die niet overal gebruikt te worden. In een Mobalpa keuken met een totaal zwarte uitstraling kan alleen de bovenkant van een wand in Viva Magenta worden toegepast. Hierdoor onderstreept Viva Magenta op een subtiele manier een uitnodigende opbergwand en wordt het design van de keuken versterkt. Door de kleur in kleine accenten aan te brengen, krijgt de kamer energie zonder dat deze benauwd aanvoelt. Praktisch gezien houdt dit de kamer trendy zonder dat er grote veranderingen nodig zijn. Door een decoratieve Viva Magenta plafondlamp boven het centrale eiland te plaatsen, wordt het contrast versterkt. Ook door de fronten van de meubels in Viva Magenta te bekleden, springt de ruimte meteen in het oog.

Een zachte kleurencombinatie

Viva Magenta is een hybride kleur die schommelt tussen framboosroos en keizerlijk rood. Dankzij de rode tint past hij perfect bij neutrale kleuren op basis van beige en grijs, maar ook bij zwart om het interieur zo warm mogelijk te maken. In een bijzonder lichte keuken is de combinatie van een paar gedempte kleuren ideaal. Door een wand in Viva Magenta te combineren met zwarte fronten van meubels wordt het design van de keuken gesublimeerd.

In de Mobalpakeuken met bistrosfeer, waar boven- en onderkasten gecombineerd worden met houten planken en elegante metalen nissen, kleedt Viva Magenta de muur aan en benadrukt de lijnen van de keuken. In combinatie met neutrale kleuren zoals beige, wit of grijs zorgt Viva Magenta voor een boost van levendigheid. Ook goud past goed bij de diepe kleur en creëert een chic effect.

Deel dit artikel:
Onze partners