Hotel in Battersea Power Station in Londen krijgt rooftop-zwembad

Foster + Partners onthulde recent een straf ontwerp voor een rooftop-zwembad in Londen. Het bevindt zich bovenop een groot gebouw voor gemengd gebruik, The Skyline, ook van Foster + Partners. Het geheel kadert in de 3de fase van de ontwikkeling van 17 hectare bouwgrond op de site van het Battersea Power Station. Het buitenbad zal deel uitmaken van een 160 kamers tellend hotel.

Parel aan de kroon

Het zwembad moet de parel aan de kroon van het hotel worden en komt op het zuidelijke eind van het gebouw, pal naast één van de vier iconische schoorstenen van de oude energiecentrale. Je vindt dit pareltje in een 250 vierkante meter grote daktuin, van de hand van het New Yorkse bureau voor landschapsontwikkeling James Corner Field Operations.


Het hotel

De plannen voor fase 3 van de herontwikkeling van de Battersea Power Station site werden voor het eerst onthuld in april 2014. De site bevat ook vijf woongebouwen en een autovrije straat met de naam Electric Boulevard.

Aan de oostelijke kant van het terrein, ligt The Skyline, ontworpen als een golvend volume met winkels, betaalbare woningen, een medisch centrum en een hotel, geëxploiteerd door Art'otel, een dochteronderneming van de PPHE Hotel Group. Art'otel plant ook een bar en een restaurant, met een panoramisch uitzicht over de skyline van de stad. Er komt ook een openbare kunstgalerie, een lounge en een café.

Het interieur van het hotel zal ontworpen worden door een nog nader te noemen bekende kunstenaar, net zoals bij het Art'otel hotel in Amsterdam, gecreëerd door de Nederlandse studio Atelier Van Lieshout.


De site

Het in 1930 door Gilbert Scott ontworpen Battersea Power Station is buiten gebruik sinds 1983. In de afgelopen 30 jaar zijn er een aantal mislukte voorstellen voor herontwikkeling de revue gepasseerd, waaronder een stadion voor de Chelsea Football Club, een openbare tuin en een themapark.

Het huidige masterplan van de New Yorkse architect Rafael Viñoly omvat de bouw van 3400 nieuwe woningen, een groot nieuw winkelcentrum en een nieuw metrostation in de buurt van het oorspronkelijke gebouw, dat wordt gerenoveerd.

Het Deense architectenbureau BIG legt een openbaar plein aan naast het Battersea Power Station. Bjarke Ingels (BIG) kondigde eerder dit jaar plannen aan om de 100 meter hoge oude schoorstenen om te toveren tot gigantische elektromagnetsche spoelen. De spoelen worden aangedreven door de voetstappen van de voetgangers die passeren langs het plein. Op de jaarlijkse architectuurlezing van de Koninklijke Academie, zei hij: "We werken samen met experts op het gebied van elektromagnetsiche spoelen en zijn op zoek naar hoe we deze kunnen integreren in de schoorstenen. Zo willen we de transformatie toejuichen van een koolstofvoetafdruk naar een menselijke voetafdruk."

 

Bron: Dezeen

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage