Hotel Van der Valk gaat voor warme en natuurlijke uitstraling

Hotel Van der Valk in Antwerpen was toe aan een grondige opfrisbeurt. De eigenaren wilden het hotel naar een hoger niveau tillen en er warme, sfeervolle ruimtes inrichten met behulp van natuurlijke materialen. Mosa Solids in 90 x 90 centimeter paste perfect in dit plaatje, waardoor de keuze voor vloertegels snel gemaakt was.

Van der Valk baat hotels uit over de hele wereld, van de Benelux en Frankrijk tot de Caraïben. In zijn interieurs zet Van der Valk in op een moderne en tegelijk huiselijke, gezellige sfeer. De eigenaren van de verschillende hotels zijn echter vrij om hier een persoonlijke invulling aan te geven.

 

Naar een hoger niveau

“Het Van der Valk hotel in Antwerpen had al even geen opfrisbeurt gekregen”, zegt Monique van der Linden, interior designer bij Van der Valk Design. “De eigenaren wilden het interieur naar een hoger niveau tillen. De hele benedenverdieping werd daarom vernieuwd. Om de verschillende ruimtes op deze verdieping met elkaar te verbinden, zijn tussenwanden van glas geplaatst. Voor het design van het interieur wilden de eigenaren inzetten op ambacht en handwerk. Om die reden kozen ze voor natuurlijke materialen zoals ijzer en leder. Net als in onze andere hotels, stond ook hier een warme en sfeervolle uitstraling centraal.”

De Mosa Solidstegels in het formaat 90 x 90 centimeter passen perfect in dit plaatje. “De Solidsvloertegels hebben een zakelijk en tegelijk levendig karakter door de textuur die bij elke tegel uniek is”, zegt van der Linden. “Hun natuurlijke uitstraling sluit naadloos aan bij het totaalconcept. We gaven de voorkeur aan de grijze tint omwille van het stoere karakter en de natuurlijke touch die refereert aan leisteen.”

 

Robuust en vlak

Ook praktische overwegingen zetten Van der Valk aan om te kiezen voor de Mosa Solidstegels. “We hechten veel belang aan de R-waarde of antislipwaarde van een tegelvloer in onze hotels”, zegt van der Linden. “We kunnen niet toestaan dat onze gasten uitglijden aan het buffet als de vloer nat is. Daarom kunnen we op de tegels van Mosa rekenen.” De robuustheid van de Solidstegels gaf de doorslag. Van der Linden: “Onze gasten rijden met trolleys over de vloeren. Ribbels of bobbels zouden geluidshinder veroorzaken voor onze receptionisten. We zochten dan ook een vlakke tegel en die vonden we bij Mosa.”

 

Nieuw en groter formaat

Het formaat 90 x 90 centimeter is recent aan de Mosa Solidsserie toegevoegd. Van der Valk koos bewust voor deze nieuwe, grotere variant. “Grote tegels laten kleinere ruimtes groter lijken”, zegt van der Linden. “Met deze nieuwe, grotere Mosa Solids komt ons hotel beter tot zijn recht.”

Bron: Mosa
Deel dit artikel:

Onze partners