Hunter Douglas Architectural gaat uitdaging aan bij Collège Caroline Aigle

In januari 2023 werd het Collège Caroline Aigle in Cergy voltooid. Een team van architecten van Gaëtan Le Penhuel & Associés bracht het project binnen slechts één jaar tot een goed einde. Hunter Douglas Architectural was trots betrokken bij dit project, waarbij ze HeartFelt® en 30BD plafondpanelen leverden.

De nieuwe school, vernoemd naar de eerste vrouwelijke gevechtspiloot die opnieuw deel uitmaakte van een luchtmachtsquadron, biedt plaats aan 700 leerlingen, wat cruciaal is voor de groeiende bevolking van Cergy-Pontoise. De snelle voltooiing van het project binnen een veeleisend tijdschema onderstreept het belang ervan. “Een zeer veeleisende deadline voor een school”, legt Corina Laza, geassocieerd architect bij Gaëtan Le Penhuel & Associés, uit.

Voldoen aan technische eisen

Hunter Douglas Architectural werd geselecteerd om aan de technische eisen te voldoen en installeerde bijna 1.360 m² HeartFelt® 40x55 panelen en 345 m² 30BD panelen. De modulariteit en akoestische uitmuntendheid van het HeartFelt® systeem bleken van onschatbare waarde, vooral in gebieden zoals gangen, eetzaal, multi-activiteitenruimte en CDI. Ondertussen droeg het 30BD-metalen plafondsysteem, dat aan de buitenkant werd toegepast, bij aan de visuele continuïteit met HeartFelt® aan de binnenkant.

Modulair, toegankelijk en uitstekende akoestiek

Het HeartFelt® lineaire viltplafondsysteem werd gekozen vanwege de modulariteit, toegankelijkheid en uitstekende akoestische eigenschappen. De installatie bleek eenvoudig, vooral in de ruime gangen van het gebouw, waar de dunne, lange viltstroken zorgden voor continuïteit en een vloeiend plafond. De 30BD-metalen latten waren ideaal voor buitengebruik, omdat ze aan de modulariteitseisen voldeden en eenvoudig te installeren waren.

Nadruk op duurzaamheid

Het architectenteam wilde duurzaamheid benadrukken en koos voor ruwe materialen met echte texturen, zoals hout, sierbeton, rubberen vloeren en vilt. HeartFelt®, met zijn niet-geweven viltvezels en natuurlijke uitstraling, paste perfect bij de warme sfeer die ze zochten voor het interieurontwerp. Qua kleur werden de viltstroken in verschillende grijstinten geleverd, afgestemd op de omringende materialen en het licht. Donker vilt omlijstte de grote erker in de multi-activiteitenruimte voor een contrasterend effect, terwijl lichtere, warmere kleuren in de gangen het zichtbeton en de grote open ruimtes benadrukten. De 30BD-buitenlamellen integreerden naadloos met het interieur en zorgden voor een samenhangend ontwerp.

Heartfelt® voldoet aan eisen qua tijd, prestatie, ontwerp en prijs

Een jaar na oplevering kijken de architecten terug op het succes van het project: De plafonds van Hunter Douglas Architectural voldeden niet alleen aan de technische en esthetische normen, maar toonden ook een opmerkelijk reactievermogen. Het architectenbureau waardeerde de responsiviteit van Hunter Douglas Architectural. Het project verliep erg goed en HeartFelt® bleek het ideale product te zijn.

Bron: Hunter Douglas Architectural
Deel dit artikel:
Onze partners