Hunter Douglas Architectural HeartFelt® Baffles wint de Red Dot award

Hunter Douglas Architectural wint een prestigieuze internationale designprijs voor haar innovatieve HeartFelt® Baffles plafondsysteem. De Red Dot award in de categorie Product Design volgt amper twee jaar nadat het, toen pas uitgebrachte, HeartFelt® modulaire viltplafond werd erkend in de Red Dot Best of the Best awards.

Volgens Michiel Langeveld, Manager Research & Development bij Hunter Douglas Architectural, weerspiegelt de prijs het baanbrekende ontwerp en de flexibiliteit van het product. "We zijn erg blij dat een HeartFelt® product de jury van de Red Dot Awards blijft bekoren. De award bevestigt, voor zowel het ontwerp als de ontwerper, dat er een consensus is tussen vorm, functie en materiaalgebruik en draagt er ongetwijfeld toe bij ons te ondersteunen bij het verderzetten van nieuwe ontwikkelingen” aldus Michiel Langeveld.

 

Door de introductie van het Heartfelt® Baffleplafond kunnen binnenhuisarchitecten en architecten het viltsysteem in nog meer verschillende omgevingen toepassen. Baffles verminderen geluidsoverlast en galmend geluid in projecten in de meeste bouwsectoren. Ze worden gebruikt om de akoestiek in concertzalen, theaters, vergaderzalen en andere ruimtes waar een optimale geluidskwaliteit belangrijk is, te verbeteren. Ontwerpers en architecten prijzen de HeartFelt Baffle voor zijn eenvoud, de vrijheid die het biedt met betrekking tot vorm en grootte en de monteer- en demonteermogelijkheid zonder gebruik te maken van lijm.

 

Net als de plafonds en wanden zijn de lichte HeartFelt® Baffles gemaakt van niet-geweven thermisch gevormde PES-vezels en zijn ze FR-getest op B-S1, d0. Elk Baffle-paneel heeft een breedte van 40 mm en is verkrijgbaar in 200-500 mm hoogte, met een maximale lengte van 2000 mm. Omdat de vezels 100% recyclebaar zijn beschikken ze over een C2C Bronzen certificaat van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.Ook voor de nieuwe paneel- en moduleafmetingen blijven de uitstekende akoestische eigenschappen van HeartFelt® onveranderd, met plafondabsorptiewaarden (αw) die tussen 0,45 en 0,70 liggen.

De HeartFelt® Baffleplafonds werden al geleverd en geïnstalleerd in vier projecten wereldwijd, bij Denton Advocaten in Amsterdam, Nederland, het King Faisal Specialist Hospital en Research Center in Jeddah, Saudi-Arabië, het LDC Forum in Brussel, België en het Bureaux CAP in Parijs, Frankrijk. Het product wordt ook geïnstalleerd in de kantoren van Acoulite in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten en in het Vitality Centre KPMG in Amstelveen, Nederland.

Deel dit artikel:
Contacteer Hunter Douglas Belgium
Onze partners