Hunter Douglas introduceert Baffle Ceiling op Architect@Work

Tijdens de laatste editie van Architect@Work stelde Hunter Douglas de Baffle Ceilings voor, een type plafond dat een strakke lineaire uitstraling met hoge akoestische prestaties combineert. Het systeem is modulair opgebouwd, waardoor de architect een grote vrijheid krijgt in zijn ontwerp. Daarnaast werd ook het vlakke gevelsysteem QuadroClad 200 met ventilatie en afvoer van regen en condens gedemonstreerd.

Sterke geluidsdemping, oog voor detail

Het nieuwe plafond van Hunter Douglas bestaat uit U-vormige schotten waarin een akoestisch vlies is geïntegreerd. Dit in combinatie met de perforaties in het staal zorgt voor een erg krachtige geluidsdemping. Linda de Ridder, sales engineer bij Hunter Douglas, wijst op de unieke detaillering van het nieuwe plafond: “Een voorbeeld is de uitlijning van de baffles: (…) de ene baffle eindigt aan de kopkant met een lipje. Deze valt in het sleufje van de volgende baffle. Je hoeft dus niet te schroeven. Bovendien bevatten de baffles klipjes om ze te zekeren op de dragers. Dit maakt het systeem steviger.”

 

Grote ontwerpvrijheid

Het Baffle Ceiling speelt in op de groeiende wens van architecten naar een plafond dat een industriële look combineert met hoge akoestische prestaties. Bovendien biedt het plafond architecten een grote ontwerpvrijheid: zo zijn er 45 perforatiepatronen en een grote verscheidenheid in hoogtes en breedtes. Het modulaire systeem is in elke RAL-kleur verkrijgbaar, plus in een houtlook. Een voorbeeld van zo’n toegepast plafond is te vinden in de luchthaven van Zaventem, in de business lounge van Brussels Airlines.

 

Quadroclad 200: Strakke en stevige gevelbekleding

Een ander nieuw product dat tijdens de Kortrijkse beurs werd voorgesteld is het gevelbekledingssysteem Quadroclad 200. De optisch gesloten voegen van 12,5mm zorgen voor een extreem strakke look. De voegen lijken dicht, maar staan onder een kleine hoek waarlangs de lucht wordt doorgelaten. De panelen kunnen op verschillende onderconstructies geplaatst worden. Het gevelsysteem is bestand tegen een windlast van maximaal 3000 N/m2, oftewel dubbel zoveel als de standaard gevelbekleding.

Deel dit artikel:
Onze partners