Hunter Douglas lanceert akoestische aluminium XL-plafondpanelen

Hunter Douglas heeft aluminium XL-plafondpanelen met een maximale lengte van 2,5 meter ontwikkeld. Ondanks hun uitzonderlijk grote overspanning buigen de panelen niet door onder hun eigen gewicht dankzij de dubbele laag aluminium, gescheiden door een honingraatvulling. De plafondpanelen staan volgens Hunter Douglas garant voor een lichtreflectie van 82 procent en een geluidsabsorptie-waarde van aw 0,75.
Hunter Douglas heeft aluminium XL-plafondpanelen met een maximale lengte van 2,5 meter ontwikkeld. Ondanks hun uitzonderlijk grote overspanning buigen de panelen niet door onder hun eigen gewicht dankzij de dubbele laag aluminium, gescheiden door een honingraatvulling. De plafondpanelen staan volgens Hunter Douglas garant voor een lichtreflectie van 82 procent en een geluidsabsorptie-waarde van aw 0,75. Dat maakt de panelen zeer geschikt voor ondergrondse publieke ruimten, zoals trein- en metrostations of garages waar extra verlichting door het gebrek aan natuurlijk daglicht en het dempen van geluid van auto’s, treinen of metrostellen nodig is.
Hoog plaatsingscomfort op maat

De sandwichstructuur van de panelen heeft als extra troef dat ze ter plaatse op maat afgewerkt kunnen worden. De standaardpanelen zijn dankzij de dubbele laag immers stevig genoeg om door te zagen. Zo kan op de bouwwerf de nodige overspanning op maat gemeten en gezaagd worden, zonder risico op breuken of scheuren.
Voor de plaatsing werkt Hunter Douglas met een eenvoudig swing-downsysteem waarbij de panelen aan een zijde met een scharnier in het plafond gehangen worden en de andere zijde naar het plafond toegedraaid en vergrendeld wordt. Bovendien zijn de panelen gemakkelijk los te klikken voor onderhoud aan technische installaties boven het plafond of voor vervanging.    


Deel dit artikel:
Onze partners