Hunter Douglas lanceert Combi-Line draagsysteem voor multi-panel ontwerp

De draagrail van het unieke Combi-line systeem is voorzien van verschillende clips die passen op een mix van metalen, gefineerde houtgrill en HeartFelt® panelen. Deze innovatieve clips zorgen ervoor dat de drie verschillende materialen op een enkele drager kunnen worden gemonteerd. Hierdoor zijn eindeloze combinaties mogelijk: plafonds met gescheurde lijnen, willekeurige patronen en open posities in het raster, niet-standaard modulatie en de mogelijkheid om plafondpanelen van verschillende materialen te mixen en te matchen.

Combi-Line werd oorspronkelijk gecreëerd als een op maat gemaakt draagsysteem dat in 2015 werd geïnstalleerd in de Schiphol Lounge in Amsterdam. Het Research and Development team van Hunter Douglas Architectural werkte samen met de architecten aan een drager met clips waarmee ze plafondpanelen in willekeurige patronen en met brede open ruimtes konden installeren die het plenum onthulden. Het team realiseerde zich dat dit op maat gemaakte draagsysteem veel potentie had en besloot het verder te ontwikkelen. Het resultaat is de nieuwe Combi-Line.

Michiel Langeveld

De Combi-Line is ontwikkeld door Michiel Langeveld, manager van het Research & Development team van Hunter Douglas Architectural. \"Het ontwikkelen van een systeem met clips in de rail was een oplossing voor een ontwerpprobleem die we voor één groot project hadden. We zagen meteen de mogelijkheid om het systeem verder te ontwikkelen tot een nieuwe flexibele variant. We realiseerden ons dat het een boeiende innovatie was indien we meerdere clips maakten voor de verschillende paneeltypen en hierdoor elke modulatie toestaan. Ik heb er met architecten over gesproken en gevraagd of ze geïnteresseerd waren in het combineren van verschillende plafondpanelen en de feedback was positief. Als onderdeel van het ontwikkelingsproces hebben we ook een machine gemaakt die is geprogrammeerd om de rail te markeren en die precies aangeeft waar elk paneel moet geplaatst worden\".

Modulatie en mogelijkheden

Het nieuwe draagsysteem is beschikbaar met een brede variatie aan modulatiemogelijkheden. Voor de tweede fase van de luchthaven in Schiphol is de Combi-Line module gemaakt van 135,5 mm, dit toont aan dat het wereldwijde en vooruitstrevende bedrijf voor architect producten een oplossing op maat kan creëren voor elk schema. De flexibiliteit van het product maakt modulatie op maat mogelijk, wat extra mogelijkheden biedt voor ontwerpvrijheid.

Esthetische oplossingen

\"Combi-Line is een prachtig product dat de architect volledige ontwerpvrijheid biedt. Het maakt niet alleen randomisatie in de paneelpositie mogelijk, het is ook een esthetische oplossing voor de open delen van de drager omdat het netter oogt waar geen paneel gemonteerd is\", zegt Pieter van Rees, Business Development Manager Hunter Douglas Architectural.

Zoals bij alle plafondsystemen van Hunter Douglas Architectural is het plenum gemakkelijk toegankelijk voor onderhoud en kunnen de panelen afzonderlijk worden gedemonteerd. De speciaal ontworpen clips voor HeartFelt®, gefineerde houten lineaire en metalen lineaire panelen, passen in de stalen draagrail en worden vastgezet in de vooraf bepaalde posities. Ontwerpers hebben de mogelijkheid om een uniek patroon te creëren met meer dan één type plafondpaneel.

Combi-Line is verkrijgbaar met HeartFelt® 30HL60, metaal 30 BD/BXD en gefineerde houten 30WL60 lineaire panelen. Voor meer details over Combi-Line en andere Hunter Douglas Architectural producten, ga naar https://www.hunterdouglasarchitectural.eu/nl-BE/ceilings/textile/combi-line/index.jsp.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage